Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 20091

Utjecaj dodataka enzima u hrani na histokemijske promjene u bijeloj i tamnoj piletini.


Jelić, Ante; Nejedli, Srebrenka; Hraste, Ante; Zobundžija, Mladen; Botka-Petrak, Karmen
Utjecaj dodataka enzima u hrani na histokemijske promjene u bijeloj i tamnoj piletini. // Veterinarski arhiv, 68 (1998), 3; 143-148 (podatak o recenziji nije dostupan, znanstveni)


CROSBI ID: 20091 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodataka enzima u hrani na histokemijske promjene u bijeloj i tamnoj piletini.
(The influence of the addition of enzymes in feed on histocemical changes in white and dark chicken meat)

Autori
Jelić, Ante ; Nejedli, Srebrenka ; Hraste, Ante ; Zobundžija, Mladen ; Botka-Petrak, Karmen

Izvornik
Veterinarski arhiv (0372-5480) 68 (1998), 3; 143-148

Ključne riječi
enzimi;pilići;histologija;m.iliofibularis; m. pectoralis superficialis;piletina
(enzymes;chicken;histology;m.iliofibularis; m. pectoralis superficialis;chicken meat.)

Sažetak
U provedenim istraživanjima korišteni su pilići linije "Jata". U pokusu je bilo 20 pilića podijeljenih u dvije skupine:kontrolnu i pokusnu s po 10 pilića u svakoj skupini. Tijekom cijelog perioda tova koji je trajao 42 dana pilići su bili hranjeni krmnom smjesom u kojoj je najveći udio činio kukuruz. U pokusnoj skupini brojlera smo tijekom tova u hranu umješali polienzimatski pripravak u količini od 0,5/1000 kg. Dodatak tog polienzimatskog preparata pilićima u hrani u ovoj količini doveo je do povećanja promjera vlakana u m. pectoralis superficialis i m. iliofibularis, te postotka bijelih brzokontrahirajućih glikolitićkih vlakana u m. iliofibularis pilića pokusne skupine.

Izvorni jezik
Engleski



POVEZANOST RADA


Projekti:
053073

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Jelić, Ante; Nejedli, Srebrenka; Hraste, Ante; Zobundžija, Mladen; Botka-Petrak, Karmen
Utjecaj dodataka enzima u hrani na histokemijske promjene u bijeloj i tamnoj piletini. // Veterinarski arhiv, 68 (1998), 3; 143-148 (podatak o recenziji nije dostupan, znanstveni)
Jelić, A., Nejedli, S., Hraste, A., Zobundžija, M. & Botka-Petrak, K. (1998) Utjecaj dodataka enzima u hrani na histokemijske promjene u bijeloj i tamnoj piletini.. Veterinarski arhiv, 68 (3), 143-148.
@article{article, author = {Jeli\'{c}, Ante and Nejedli, Srebrenka and Hraste, Ante and Zobund\v{z}ija, Mladen and Botka-Petrak, Karmen}, year = {1998}, pages = {143-148}, keywords = {enzimi, pili\'{c}i, histologija, m.iliofibularis, m. pectoralis superficialis, piletina}, journal = {Veterinarski arhiv}, volume = {68}, number = {3}, issn = {0372-5480}, title = {Utjecaj dodataka enzima u hrani na histokemijske promjene u bijeloj i tamnoj piletini.}, keyword = {enzimi, pili\'{c}i, histologija, m.iliofibularis, m. pectoralis superficialis, piletina} }
@article{article, author = {Jeli\'{c}, Ante and Nejedli, Srebrenka and Hraste, Ante and Zobund\v{z}ija, Mladen and Botka-Petrak, Karmen}, year = {1998}, pages = {143-148}, keywords = {enzymes, chicken, histology, m.iliofibularis, m. pectoralis superficialis, chicken meat.}, journal = {Veterinarski arhiv}, volume = {68}, number = {3}, issn = {0372-5480}, title = {The influence of the addition of enzymes in feed on histocemical changes in white and dark chicken meat}, keyword = {enzymes, chicken, histology, m.iliofibularis, m. pectoralis superficialis, chicken meat.} }

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Science Citation Index Expanded (SCI-EXP)
    • SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
  • Scopus





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font