Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 193611

Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha


Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Baranyai, László
Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha // Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. str. 245-249 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 193611 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha
(Examination of slice rotation and zoom influence on results of bread slice image analysis)

Autori
Magdić, Damir ; Horvat, Daniela ; Baranyai, László

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003, 245-249

Skup
Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.2003. - 22.11.2003

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
bread; medium part; image analysis; slice rotation; zoom

Sažetak
While recording slice images, used for image analysis, slices often rotate with regard to the base horizontal line while image magnifications differ. Influence of this phenomenon has never been examined. Wheat and barley bread slices were used as sample in this paper. Five slices, of both bread types, were recorded in eight positions during full circle rotation ( 8x45°=360°) and for four different imege magnifications (30, 50, 75 and 100). Shares of coarse and close area were determined for all samples applaying image analysis method.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113008
0073009

Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daniela Horvat (autor)

Avatar Url Damir Magdić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Baranyai, László
Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha // Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. str. 245-249 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Magdić, D., Horvat, D. & Baranyai, L. (2003) Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists.
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Horvat, Daniela and Baranyai, L\'{a}szl\'{o}}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2003}, pages = {245-249}, keywords = {bread, medium part, image analysis, slice rotation, zoom}, title = {Ispitivanje utjecaja rotacije kri\v{s}ke kruha i uve\'{c}anja slike na rezultate ra\v{c}unalne analize slike sredine kruha}, keyword = {bread, medium part, image analysis, slice rotation, zoom}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Horvat, Daniela and Baranyai, L\'{a}szl\'{o}}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2003}, pages = {245-249}, keywords = {bread, medium part, image analysis, slice rotation, zoom}, title = {Examination of slice rotation and zoom influence on results of bread slice image analysis}, keyword = {bread, medium part, image analysis, slice rotation, zoom}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font