Pregled bibliografske jedinice broj: 193611
Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha
Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha // Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. str. 245-249 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 193611 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha
(Examination of slice rotation and zoom influence on results of bread slice image analysis)
Autori
Magdić, Damir ; Horvat, Daniela ; Baranyai, László
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists
/ Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003, 245-249
Skup
Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.2003. - 22.11.2003
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
bread; medium part; image analysis; slice rotation; zoom
Sažetak
While recording slice images, used for image analysis, slices often rotate with regard to the base horizontal line while image magnifications differ. Influence of this phenomenon has never been examined. Wheat and barley bread slices were used as sample in this paper. Five slices, of both bread types, were recorded in eight positions during full circle rotation ( 8x45°=360°) and for four different imege magnifications (30, 50, 75 and 100). Shares of coarse and close area were determined for all samples applaying image analysis method.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek