Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 191544

Interakcija modificirane atmosfere i toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost jagode


Hreljac, Helena
Interakcija modificirane atmosfere i toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost jagode, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 191544 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Interakcija modificirane atmosfere i toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost jagode
(Interaction of heat treatment and modified atmosphere on postharvest quality and storage of strawberry)

Autori
Hreljac, Helena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.04

Godina
2005

Stranica
24

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
Fragaria × ananassa Duch.; čuvanje; potapanje u vrelu vodu; MAP; kvaliteta
(Fragaria × ananassa Duch.; postharvest; storage; hot water dips; MAP; fruit quality)

Sažetak
Provedeno je istraživanje o djelovanju toplinskog tretmana potapanjem u toplu vodu 3 minute na 48 &ordm ; ; C i MAP tehnologije na kvalitetu plodova jagode cv. Elsanta, ubrane u prosincu i čuvane 12 dana na +1 &ordm ; ; C. Kod svih kombinacija tretmana (HWD i kontrola) i načina pakiranja (NA i MAP) došlo je do promjena u kemijskom sastavu ploda. Ukupne kiseline bile su najniže kod kontrole u MAP-u kao i topljiva suha tvar te njihov omjer. Toplinski tretman u normalnoj i u kontroliranoj atmosferi rezultirao je visokim brojem raspucalih i trulih plodova. Broj raspucalih plodova bio je posebno visok kod HWD-a u MAP-u.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Hreljac, Helena
Interakcija modificirane atmosfere i toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost jagode, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Hreljac, H. (2005) 'Interakcija modificirane atmosfere i toplinskog tretmana na skladišnu sposobnost jagode', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hreljac, Helena}, year = {2005}, pages = {24}, keywords = {Fragaria × ananassa Duch., \v{c}uvanje, potapanje u vrelu vodu, MAP, kvaliteta}, title = {Interakcija modificirane atmosfere i toplinskog tretmana na skladi\v{s}nu sposobnost jagode}, keyword = {Fragaria × ananassa Duch., \v{c}uvanje, potapanje u vrelu vodu, MAP, kvaliteta}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hreljac, Helena}, year = {2005}, pages = {24}, keywords = {Fragaria × ananassa Duch., postharvest, storage, hot water dips, MAP, fruit quality}, title = {Interaction of heat treatment and modified atmosphere on postharvest quality and storage of strawberry}, keyword = {Fragaria × ananassa Duch., postharvest, storage, hot water dips, MAP, fruit quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font