Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 191184

Kemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem


Pandža, Marija
Kemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem, 2005., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split


CROSBI ID: 191184 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem
(Chemical composition and antioxidant activity of liberated volatile aglycones of Myristica fragrans in comparison with its essential oil)

Autori
Pandža, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Mjesto
Split

Datum
07.02

Godina
2005

Stranica
55

Mentor
Miloš, Mladen

Neposredni voditelj
Jukić, Mila

Ključne riječi
aglikoni; glikozidi; eterično ulje; antioksidacijski učinak
(aglycones; glycosides; essential oil; antioxidant activity)

Sažetak
Izvršena je izolacija i identifikacija kemijskih spojeva u eteričnom ulju i glikozidno vezanih hlapljivih spojeva iz muškatnog oraščića. Ispitan je antioksidacijski kapacitet eteričnog ulja i enzimski oslobođenih aglikona. Testiranje je urađeno s dvije metode: DPPH (2, 2'-diphenyl-1-picrylhydrazyl radical scavenging method) i FRAP (ferric reducing / antioxidant power assay).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0011003

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Mladen Miloš (mentor)

Avatar Url Mila Radan (mentor)

Avatar Url Marija Pandža (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pandža, Marija
Kemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem, 2005., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
Pandža, M. (2005) 'Kemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem', diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pand\v{z}a, Marija}, year = {2005}, pages = {55}, keywords = {aglikoni, glikozidi, eteri\v{c}no ulje, antioksidacijski u\v{c}inak}, title = {Kemijski sastav i antioksidacijski u\v{c}inak oslobo\djenih hlapljivih aglikona iz mu\v{s}katnog ora\v{s}\v{c}i\'{c}a (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteri\v{c}nim uljem}, keyword = {aglikoni, glikozidi, eteri\v{c}no ulje, antioksidacijski u\v{c}inak}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pand\v{z}a, Marija}, year = {2005}, pages = {55}, keywords = {aglycones, glycosides, essential oil, antioxidant activity}, title = {Chemical composition and antioxidant activity of liberated volatile aglycones of Myristica fragrans in comparison with its essential oil}, keyword = {aglycones, glycosides, essential oil, antioxidant activity}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font