Pregled bibliografske jedinice broj: 188649
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004
CROSBI ID: 188649 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
(The raw materials of food industry : (meat and fish))
Autori
Kovačević, Dragan
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2004
Stranica
231
ISBN
953-7005-04-6
Ključne riječi
meso ; riba ; aditivi ; kakvoča i sigurnost hrane
(meat ; fish ; additives ; food safety and quality)
Sažetak
Sve izraženiji zahtjevi potrošača za zdravstveno ispravnijom, ekološki proizvedenom i nutritivno vrednijom hranom, globalizacijom tržišta nametnuti visoki standardi sigurnosti i kakvoće hrane, uvođenje i primjena ISO- standarda i HACCP-sustava u industriju, epidemije zoonoza, globalni problemi prehrane svjetskog stanovništva itd., izazovi su na koje će tehnolozi u budućem razdoblju morati dati odgovore. Poseban naglasak dan je na stanje i perspektive stočarske proizvodnje, uzgoj i ulov ribe te kakvoću i sigurnost hrane ("Food safety and quolity"). U poglavljima knige "Meso" i "Riba" obrađene su sirovine za proizvodnju mesnih i ribljih proizvoda, dane su usporedbe građe, kemijskog sastava i nutritivnih vrijednosti mesa i ribe, opisane su vrste i pasmine stoke za klanje i peradi s tržišnom klasifikacijom, prikazana je sistematizacija riba, te su detaljno opisane zoonoze i suvremene koncepcije veterinarsko-zdravstvenog nadzora u tehnologiji mesa i ribe.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113008
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Dragan Kovačević
(autor)