Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 188649

Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)


Kovačević, Dragan
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004


CROSBI ID: 188649 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
(The raw materials of food industry : (meat and fish))

Autori
Kovačević, Dragan

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2004

Stranica
231

ISBN
953-7005-04-6

Ključne riječi
meso ; riba ; aditivi ; kakvoča i sigurnost hrane
(meat ; fish ; additives ; food safety and quality)

Sažetak
Sve izraženiji zahtjevi potrošača za zdravstveno ispravnijom, ekološki proizvedenom i nutritivno vrednijom hranom, globalizacijom tržišta nametnuti visoki standardi sigurnosti i kakvoće hrane, uvođenje i primjena ISO- standarda i HACCP-sustava u industriju, epidemije zoonoza, globalni problemi prehrane svjetskog stanovništva itd., izazovi su na koje će tehnolozi u budućem razdoblju morati dati odgovore. Poseban naglasak dan je na stanje i perspektive stočarske proizvodnje, uzgoj i ulov ribe te kakvoću i sigurnost hrane ("Food safety and quolity"). U poglavljima knige "Meso" i "Riba" obrađene su sirovine za proizvodnju mesnih i ribljih proizvoda, dane su usporedbe građe, kemijskog sastava i nutritivnih vrijednosti mesa i ribe, opisane su vrste i pasmine stoke za klanje i peradi s tržišnom klasifikacijom, prikazana je sistematizacija riba, te su detaljno opisane zoonoze i suvremene koncepcije veterinarsko-zdravstvenog nadzora u tehnologiji mesa i ribe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113008

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dragan Kovačević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Dragan
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004
Kovačević, D. (2004) Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba). Osijek. Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
@unknown{unknown, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2004}, pages = {231}, keywords = {meso, riba, aditivi, kakvo\v{c}a i sigurnost hrane}, isbn = {953-7005-04-6}, title = {Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba)}, keyword = {meso, riba, aditivi, kakvo\v{c}a i sigurnost hrane}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan}, year = {2004}, pages = {231}, keywords = {meat, fish, additives, food safety and quality}, isbn = {953-7005-04-6}, title = {The raw materials of food industry : (meat and fish)}, keyword = {meat, fish, additives, food safety and quality}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font