Pregled bibliografske jedinice broj: 185246
Utjecaj zalamanja cvata i kemijskog sprečavanja rasta zaperaka na neka agronomska svojstva flue-cured duhana
Utjecaj zalamanja cvata i kemijskog sprečavanja rasta zaperaka na neka agronomska svojstva flue-cured duhana // Agronomski glasnik, 47 (1985), 5-6; 31-40 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 185246 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj zalamanja cvata i kemijskog sprečavanja rasta zaperaka na neka agronomska svojstva flue-cured duhana
(Effect of topping and chemical sucker control on some agronomic characteristics of flue-cured tobacco)
Autori
Čavlek, Miroslav ; Kozumplik, Kozumplik ; Turšić, Ivan ; Buzančić, Andrija
Izvornik
Agronomski glasnik (0002-1954) 47
(1985), 5-6;
31-40
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
virdžinijski duhan; zalamanje cvata; fiziotropi; prinos; jedinična vrijednost
(flue-cured tobacco; topping; suckericides; yield; unit value)
Sažetak
Pokusi sa zalamanjem i bez zalamanja cvata i kemijskim sprečavanjem rasta zaperaka izvedeni su sa sortom flue-cured duhana Podravina u Pitomači, Đolti i Kutjevu u razdoblju 1979 - 1982. godina. Dobiveni rezultati su pokazali da su zalamanje i kemijska kontrola rasta zaperaka povećali prinos duhana. Prinos može biti povećan i kemijskom kontrolom rasta zaperaka i bez zalamanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRIS