Pregled bibliografske jedinice broj: 182755
Mlijeko od farme do mljekare
Mlijeko od farme do mljekare. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2003 (Udžbenik)
CROSBI ID: 182755 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mlijeko od farme do mljekare
(Milk from farm to processing)
Autori
Havranek , Jasmina ; Rupić, Vlatko
Ostali urednici
Volarić, Vera
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, udžbenik, znanstvena
Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga
Grad
Zagreb
Godina
2003
Stranica
238
ISBN
953-96089-7-X
Ključne riječi
mlijeko; kvaliteta; higijena; sigurnost; proizvodnja mlijeka
(milk; quality; hygiene; safety; milk processing)
Sažetak
Mlijeko i mliječni proizvodi pripadaju skupini osnovnih nezamjenjivih namirnica u prehrani ljudi. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu, a to je kvalitetno mlijeko. Tehnologija proizvodnje mlijeka najsloženiji je tehnološki proces u stočarstvu na koji utječe mnoštvo različitih čimbenika. Ovim izdanjem nastojali smo objediniti sve čimbenike vezane na tehnologiju proizvodnje mlijeka, mužnju, postupke s mlijekom nakon mužnje, kontrolu kakvoće mlijeka, bolesti vimena i njihovu dijagnostiku, hranidbu i njen utjecaj na kakvoću mlijeka, načine držanja krava, higijenu staja i mikroklimu, sustave i svu opremu za mužnju, znači sve što utječe na količinu, kemijski sastav i higijensku ispravnost mlijeka za potrošnju i dobivanje kvalitetnih mliječnih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb