Pregled bibliografske jedinice broj: 181216
Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka
Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka // Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja / HSC (ur.).
Zagreb: HLAD-Pluska, 2004. str. 70-78 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 181216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka
(Spoilage-causing bacteria of traditional made cheeses produced from raw sheep milk)
Autori
Samaržija, Dubravka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja
/ HSC - Zagreb : HLAD-Pluska, 2004, 70-78
Skup
Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva.
Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 21.10.2004. - 22.10.2004
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
ovčji sirevi; bakterije uzročnici kvarenja; sprečavanje
(sheep cheeses; spilage bacteria; prevention)
Sažetak
U cilju zaštite autohtonosti ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka, u radu su opisani kriteriji kvalitete kojima ti sirevi moraju udovojiti Sistematski su obrađene najčešće bakteriološke pogreške, te su detaljano opisani izvori kontaminacije, izgled pogreše sira uz slikovni prikaz i načini koji se koriste u njihovom sprečavanju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)