Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 181216

Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka


Samaržija, Dubravka
Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka // Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja / HSC (ur.).
Zagreb: HLAD-Pluska, 2004. str. 70-78 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 181216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka
(Spoilage-causing bacteria of traditional made cheeses produced from raw sheep milk)

Autori
Samaržija, Dubravka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja / HSC - Zagreb : HLAD-Pluska, 2004, 70-78

Skup
Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva.

Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 21.10.2004. - 22.10.2004

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
ovčji sirevi; bakterije uzročnici kvarenja; sprečavanje
(sheep cheeses; spilage bacteria; prevention)

Sažetak
U cilju zaštite autohtonosti ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka, u radu su opisani kriteriji kvalitete kojima ti sirevi moraju udovojiti Sistematski su obrađene najčešće bakteriološke pogreške, te su detaljano opisani izvori kontaminacije, izgled pogreše sira uz slikovni prikaz i načini koji se koriste u njihovom sprečavanju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Samaržija, Dubravka
Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka // Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja / HSC (ur.).
Zagreb: HLAD-Pluska, 2004. str. 70-78 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Samaržija, D. (2004) Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka. U: HSC (ur.)Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja.
@article{article, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka}, year = {2004}, pages = {70-78}, keywords = {ov\v{c}ji sirevi, bakterije uzro\v{c}nici kvarenja, spre\v{c}avanje}, title = {Mikrobiolo\v{s}ke pogre\v{s}ke ov\v{c}jih sireva koji se na tradicionalan na\v{c}in proizvode od sirovog mlijeka}, keyword = {ov\v{c}ji sirevi, bakterije uzro\v{c}nici kvarenja, spre\v{c}avanje}, publisher = {HLAD-Pluska}, publisherplace = {Pore\v{c}, Hrvatska} }
@article{article, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka}, year = {2004}, pages = {70-78}, keywords = {sheep cheeses, spilage bacteria, prevention}, title = {Spoilage-causing bacteria of traditional made cheeses produced from raw sheep milk}, keyword = {sheep cheeses, spilage bacteria, prevention}, publisher = {HLAD-Pluska}, publisherplace = {Pore\v{c}, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font