Pregled bibliografske jedinice broj: 180220
Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike
Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike // International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2003. str. 214-217 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 180220 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike
(Examination of freezing influence on bread medium part appearance applying image analysis)
Autori
Magdić, Damir ; Horvat, Daniela ; Jurković, Zorica ; Kovačević, Dragan ; Drezner, Georg
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova
/ Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek, 2003, 214-217
ISBN
953-7005-02-X
Skup
Međunarodni kongres Brašno-kruh ; Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna (4 ; 2003)
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.2003. - 22.11.2003
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
sredina kruha ; zamrzavanje ; računalna analiza slike
(bread medium ; freezing ; image analysis)
Sažetak
The shares of coarse and close area were determined on bread cuts produced from nine different wheat cultivars. Croatian wheat cultivars from Agricultural institute in Osijek (Ana, Barbara, Crvenka, Demetra, Golubica, Hana, Klara, Srpanjka i Žitarka) were used. Bread samples produced from Osijek cultivars were frozen at -10 º ; C for six months and after that shares of coarse and close area were determined. Image analysis method was applied and results of analysis of unfrozen and frozen bread loaves were compared.
Izvorni jezik
Hrvatski, engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
Sažetak rada je izašao i u Knjizi sažetaka ; str. 26-26.
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek
Profili:
Georg Drezner
(autor)
Daniela Horvat
(autor)
Damir Magdić
(autor)
Dragan Kovačević
(autor)
Zorica Jurković
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- Conference Proceedings Citation Index - Science (CPCI-S)