Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 180220

Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike


Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Kovačević, Dragan; Drezner, Georg
Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike // International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2003. str. 214-217 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 180220 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike
(Examination of freezing influence on bread medium part appearance applying image analysis)

Autori
Magdić, Damir ; Horvat, Daniela ; Jurković, Zorica ; Kovačević, Dragan ; Drezner, Georg

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek, 2003, 214-217

ISBN
953-7005-02-X

Skup
Međunarodni kongres Brašno-kruh ; Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna (4 ; 2003)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.2003. - 22.11.2003

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
sredina kruha ; zamrzavanje ; računalna analiza slike
(bread medium ; freezing ; image analysis)

Sažetak
The shares of coarse and close area were determined on bread cuts produced from nine different wheat cultivars. Croatian wheat cultivars from Agricultural institute in Osijek (Ana, Barbara, Crvenka, Demetra, Golubica, Hana, Klara, Srpanjka i Žitarka) were used. Bread samples produced from Osijek cultivars were frozen at -10 º ; C for six months and after that shares of coarse and close area were determined. Image analysis method was applied and results of analysis of unfrozen and frozen bread loaves were compared.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
Sažetak rada je izašao i u Knjizi sažetaka ; str. 26-26.



POVEZANOST RADA


Projekti:
0073001
0073009
0113008

Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Kovačević, Dragan; Drezner, Georg
Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike // International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2003. str. 214-217 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Magdić, D., Horvat, D., Jurković, Z., Kovačević, D. & Drezner, G. (2003) Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova.
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Horvat, Daniela and Jurkovi\'{c}, Zorica and Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Drezner, Georg}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2003}, pages = {214-217}, keywords = {sredina kruha, zamrzavanje, ra\v{c}unalna analiza slike}, isbn = {953-7005-02-X}, title = {Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom ra\v{c}unalne analize slike}, keyword = {sredina kruha, zamrzavanje, ra\v{c}unalna analiza slike}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Horvat, Daniela and Jurkovi\'{c}, Zorica and Kova\v{c}evi\'{c}, Dragan and Drezner, Georg}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2003}, pages = {214-217}, keywords = {bread medium, freezing, image analysis}, isbn = {953-7005-02-X}, title = {Examination of freezing influence on bread medium part appearance applying image analysis}, keyword = {bread medium, freezing, image analysis}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Conference Proceedings Citation Index - Science (CPCI-S)





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font