Pregled bibliografske jedinice broj: 176140
Utjecaj novih genotipova pšenice na broj zrna po klasu i masu zrna
Utjecaj novih genotipova pšenice na broj zrna po klasu i masu zrna, 2003., diplomski rad, Poljoprivredni fakultet, Osijek
CROSBI ID: 176140 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj novih genotipova pšenice na broj zrna po klasu i masu zrna
(Influence of new wheat genotypes on kernel number per ear and kernel weight)
Autori
Grebenar, Robert
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Poljoprivredni fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
14.02
Godina
2003
Stranica
21
Mentor
Guberac, Vlado
Neposredni voditelj
Martinčić, Julijo
Ključne riječi
ozima pšenica; masa zrna; genotip; broj zrna
(winter wheat; kernel weight; genotype; kernel number)
Sažetak
U radu su ispitane osobine osam genotipova pšenice selekcioniranih na Poljoprivrednom Institutu u Osijeku. U radu su ispitane razlike u broju zrna po klasu i masi klasa osam genotipova, te su vrijednosti genotipova uspoređene sa standardima Žitarkom i Sanom. Pokus je postavljen po split-plot metodi, a ispitivanja su obavljena na polju i u laboratoriju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)