Pregled bibliografske jedinice broj: 171403
Prehranom do zdravih kostiju
Prehranom do zdravih kostiju. Zagreb: Hrvatsko Društvo za osteoporozu, 2004 (prirucnik)
CROSBI ID: 171403 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehranom do zdravih kostiju
(Diet and healthy bones)
Autori
Colić Barić, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna
Izdavač
Hrvatsko Društvo za osteoporozu
Grad
Zagreb
Godina
2004
Stranica
48
ISBN
953-97561-3-8 (HDO)
Ključne riječi
prehrana; osteoporoza
(diet; osteoporosis)
Sažetak
Želja je ove publikacije, proširiti spoznaje sveopće populacije o novijim spoznajama o kalciju. Prikazane su sve važnije informacije o kalciju i njegovoj ulozi i potrebama u oragnizmu, o namirnicama koje su dobri izvori kalcija i prehrani kojom se može osigurati njegov adekvatan unos, te uputa za procjenu osobnog unosa kalcija hranom. Kalcij, poput drugih nužno neophodnih mineralnih tvari treba svakodnevno unositi hranom u organizam, što ne bi trebao biti problem budući da se uglavnom radi o hrani privlačnog izgleda i okusa, ali unatoč tome ne unosi se dovoljno kalcija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058028
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Irena Colić-Barić
(autor)