Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 167717

Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira


Desović, Nikolina
Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 167717 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira
(Fresh cheese and microbiological examination of fresh cheese)

Autori
Desović, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.05

Godina
2002

Stranica
47

Mentor
Duraković, Senadin

Ključne riječi
Svježi sir; mikrobiološka kontrola; kakvoća; održivost
(Fresh cheese; microbiological examination; quality; keeping quality)

Sažetak
Svježi sir od obranog mlijeka je proizvod dobiven djelovanjem bakterija mliječne kiseline.Ne podvrgava se zrenju, ima nisku energetsku vrijednost i udjel suhe tvari od minimalno 18%.Provedena je mikrobiološka kontrola sirovine i gotovog proizvoda(svježi meki sir).Uzorci sirovog i pasteriziranog mlijeka su istraživani na prisutnost sulfitoreducirajućih klostridija i aerobnih mezofilnih bakterija, dok su uzorci gotovog proizvoda(na početku i na kraju trajnosti)istraživani na prisutnost koliformnihmikroorganizama, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, te kvasaca i plijesni.Rezultati mikrobiološke kontrole gotovog proizvoda su u skladu sa Pravilnikom te na osnovu toga zaključujemo da je svježi sir proizveden u Karlovačkoj industriji mlijeka kvalitetan proizvod i pogodan za konzumiranje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058020

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Senadin Duraković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Desović, Nikolina
Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Desović, N. (2002) 'Svježi sir i mikrobiološka kontrola svježeg sira', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Desovi\'{c}, Nikolina}, year = {2002}, pages = {47}, keywords = {Svje\v{z}i sir, mikrobiolo\v{s}ka kontrola, kakvo\'{c}a, odr\v{z}ivost}, title = {Svje\v{z}i sir i mikrobiolo\v{s}ka kontrola svje\v{z}eg sira}, keyword = {Svje\v{z}i sir, mikrobiolo\v{s}ka kontrola, kakvo\'{c}a, odr\v{z}ivost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Desovi\'{c}, Nikolina}, year = {2002}, pages = {47}, keywords = {Fresh cheese, microbiological examination, quality, keeping quality}, title = {Fresh cheese and microbiological examination of fresh cheese}, keyword = {Fresh cheese, microbiological examination, quality, keeping quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font