Pregled bibliografske jedinice broj: 165764
Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta
Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 165764 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta
(Influence of grape and must treatment on the quality of wine)
Autori
Radivojević, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.02
Godina
2004
Stranica
49
Mentor
Marić, Vladimir
Ključne riječi
kvaliteta; vino; taloženi mošt; netaloženi mošt
(quality; wine; settled must; non-settled must)
Sažetak
Vino je po kemijskom sastavu složeni proizvod sastavljen od različitih organskih i anorganskih tvari. Kvaliteta vina ovisi o sastavu mošta i provođenju vinifikacije. U ovom radu su analizirani osnovni fizikalno-kemijski i organoleptički parametri bijelih vina proizvedenih od netaloženih i taloženih moštova. Za provođenje fizikalno-kemijskih analiza su primjenjene metode po pravilima O.I.V. Zadatak rada bio je utvrditi da li postoji značajna razlika u kvaliteti između vina kaja su proizvedena iz taloženih moštova u koja je dodan selekcionirani kvasac i vina proizvedenih iz netaloženih moštova u kojima je fermentacija provedena divljim sojevima kvasaca. Rezultati istraživanja su pokazali da se bolja kvaliteta vina postiže taloženjem mošta i dodatkom selekcioniranog kvasca.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058011
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vladimir Marić
(mentor)