Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 165764

Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta


Radivojević, Martina
Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 165764 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta
(Influence of grape and must treatment on the quality of wine)

Autori
Radivojević, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.02

Godina
2004

Stranica
49

Mentor
Marić, Vladimir

Ključne riječi
kvaliteta; vino; taloženi mošt; netaloženi mošt
(quality; wine; settled must; non-settled must)

Sažetak
Vino je po kemijskom sastavu složeni proizvod sastavljen od različitih organskih i anorganskih tvari. Kvaliteta vina ovisi o sastavu mošta i provođenju vinifikacije. U ovom radu su analizirani osnovni fizikalno-kemijski i organoleptički parametri bijelih vina proizvedenih od netaloženih i taloženih moštova. Za provođenje fizikalno-kemijskih analiza su primjenjene metode po pravilima O.I.V. Zadatak rada bio je utvrditi da li postoji značajna razlika u kvaliteti između vina kaja su proizvedena iz taloženih moštova u koja je dodan selekcionirani kvasac i vina proizvedenih iz netaloženih moštova u kojima je fermentacija provedena divljim sojevima kvasaca. Rezultati istraživanja su pokazali da se bolja kvaliteta vina postiže taloženjem mošta i dodatkom selekcioniranog kvasca.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058011

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vladimir Marić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radivojević, Martina
Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Radivojević, M. (2004) 'Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radivojevi\'{c}, Martina}, year = {2004}, pages = {49}, keywords = {kvaliteta, vino, talo\v{z}eni mo\v{s}t, netalo\v{z}eni mo\v{s}t}, title = {Ovisnost kvalitete vina o na\v{c}inu prerade gro\v{z}\dja i mo\v{s}ta}, keyword = {kvaliteta, vino, talo\v{z}eni mo\v{s}t, netalo\v{z}eni mo\v{s}t}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radivojevi\'{c}, Martina}, year = {2004}, pages = {49}, keywords = {quality, wine, settled must, non-settled must}, title = {Influence of grape and must treatment on the quality of wine}, keyword = {quality, wine, settled must, non-settled must}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font