Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 163630

Kemijski sastav kozjeg mlijeka


Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Majić, Tomislav; Karadjole, Ivo
Kemijski sastav kozjeg mlijeka // European Dairy Congress / - (ur.).
Portorož: -, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 163630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav kozjeg mlijeka
(Chemical properties of goat milk)

Autori
Kozačinski, Lidija ; Hadžiosmanović, Mirza ; Cvrtila, Željka ; Majić, Tomislav ; Karadjole, Ivo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
European Dairy Congress / - Portorož, 2003

Skup
European Dairy Congress

Mjesto i datum
Portorož, Slovenija, 15.11.2003. - 18.11.2003

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
kozje mlijeko; kemijski sastav
(goat milk; chemical properties)

Sažetak
Istraživan je kemijski sastav kozjeg mlijeka na 912 pojedinačnih uzoraka mlijeka koza alpina i sanske pasmine. Prosječna količina masti u pretraženim uzorcima iznosila je 3.46% (2.23-6.07%), bjelančevina 2.66% (1.87-4.63%), laktoze 4.80% (3.43-5.55%), bezmasne suhe tvari 8.24% (7.04-10.02%), a količina suhe tvari prosječno 11.70% (9.27-16.90%), odnosno količina vode 88.30% (83.10-90.73%). Unutar 7 laktacija najviše je kolebala količina masti a najmanje količina bjelančevina odnosno laktoze. ------------------------------------------------------------------------------------------The chemical composition of goat milk was investigated. The studies were performed on 912 individual milk samples collected from goats of alpine and saanen breed. The average quantity of fat in examined samples was 3.46% (2.23-6.07%), proteins 2.66% (1.87-4.63%), lactose 4.80% (3.43-5.55%), non-fat dry matter 8.24% (7.04-10.02%), respectively, and the content of dry matter was on an average 11.70% (9.27-16.90%), 88.30% (83.10-90.73%) of water, respectively. During 7 lactation periods, the greatest variations were recorded in fat content and minimum in protein and lactose content.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
0053025
0053031

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Majić, Tomislav; Karadjole, Ivo
Kemijski sastav kozjeg mlijeka // European Dairy Congress / - (ur.).
Portorož: -, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Kozačinski, L., Hadžiosmanović, M., Cvrtila, Ž., Majić, T. & Karadjole, I. (2003) Kemijski sastav kozjeg mlijeka. U: - (ur.)European Dairy Congress.
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Cvrtila, \v{Z}eljka and Maji\'{c}, Tomislav and Karadjole, Ivo}, year = {2003}, pages = {26}, keywords = {kozje mlijeko, kemijski sastav}, title = {Kemijski sastav kozjeg mlijeka}, keyword = {kozje mlijeko, kemijski sastav}, publisher = {-}, publisherplace = {Portoro\v{z}, Slovenija} }
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Cvrtila, \v{Z}eljka and Maji\'{c}, Tomislav and Karadjole, Ivo}, year = {2003}, pages = {26}, keywords = {goat milk, chemical properties}, title = {Chemical properties of goat milk}, keyword = {goat milk, chemical properties}, publisher = {-}, publisherplace = {Portoro\v{z}, Slovenija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font