Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 163139

Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu


Majić, Slava; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka
Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 5 (2003), 5; 28-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 163139 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu
(Quality of the warped patties on the Zagreb market)

Autori
Majić, Slava ; Mioković, Branimir ; Kozačinski, Lidija ; Cvrtila, Željka

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 5 (2003), 5; 28-35

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
pašteta; pašteta u ovitku; kuhana kobasica
(patties; warped patties; boiled sausages)

Sažetak
U okvirima ovog rada ocijenjena je kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu, a obuhvatila je organoleptičku, bakteriološku i kemijsku pretragu. Ukupno je, metodom slučajnog odabira, uzorkovano 30 uzoraka pašteta različitih proizvođača. Ocjenom organoleptičkih svojstava utvrđeno je da su boja, miris i okus pašteta specifični u svim pretraženim uzorcima. Konzistencija je bila nespecifična i nemaziva u 4 pretražena uzorka pašteta proizvedenih u okvirima obrtničke proizvodnje. Bakteriološkom pretragom su u 14 uzoraka pašteta (46, 7%) utvrđene bakterije S. aureus, E. coli i C. perfringens. Ukupni broj aerobnih mezofilnih bakterija kretao se od 1, 0x102/g do 4, 6x104/g. Količina masti se u uzorcima pašteta kretala od 18% do najviše 45% i iznosila prosječno 28, 7%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
0053025


Citiraj ovu publikaciju:

Majić, Slava; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka
Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 5 (2003), 5; 28-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Majić, S., Mioković, B., Kozačinski, L. & Cvrtila, Ž. (2003) Kakvoća pašteta u ovitku na zagrebačkom tržištu. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 5 (5), 28-35.
@article{article, author = {Maji\'{c}, Slava and Miokovi\'{c}, Branimir and Koza\v{c}inski, Lidija and Cvrtila, \v{Z}eljka}, year = {2003}, pages = {28-35}, keywords = {pa\v{s}teta, pa\v{s}teta u ovitku, kuhana kobasica}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {5}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Kakvo\'{c}a pa\v{s}teta u ovitku na zagreba\v{c}kom tr\v{z}i\v{s}tu}, keyword = {pa\v{s}teta, pa\v{s}teta u ovitku, kuhana kobasica} }
@article{article, author = {Maji\'{c}, Slava and Miokovi\'{c}, Branimir and Koza\v{c}inski, Lidija and Cvrtila, \v{Z}eljka}, year = {2003}, pages = {28-35}, keywords = {patties, warped patties, boiled sausages}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {5}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Quality of the warped patties on the Zagreb market}, keyword = {patties, warped patties, boiled sausages} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • -





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font