Pregled bibliografske jedinice broj: 162926
Hrvatsko školjkarstvo : prednosti i ograničenja
Hrvatsko školjkarstvo : prednosti i ograničenja // Naše more : znanstveni časopis za more i pomorstvo, 51 (2004), 1-2; 59-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
CROSBI ID: 162926 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Hrvatsko školjkarstvo : prednosti i ograničenja
(Croatian shellfisheries aquaculture : advantages and disadvantages)
Autori
Bratoš, Ana ; Glamuzina, Branko ; Benović, Adam
Izvornik
Naše more : znanstveni časopis za more i pomorstvo (0469-6255) 51
(2004), 1-2;
59-62
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo
Ključne riječi
školjkarstvo; akvakultura
(shellfishery; aquaculture)
Sažetak
Uzgoj školjkaša uz istočne obale Jadranskog mora, temeljen na višestoljetnoj tradiciji, susreće se s brojnim poteškoćama. Proizvedene količine kamenica i daganja ne zadovoljavaju ni domaće potražnju povećanu za vrijeme turističke sezone. Mogućnost proizvodnje školjkaša ne zaustavlja se na tradicionalnim vrstama i lokacijama, a povećanje proizvodnje uvjetovano je određivanjem područja pogodnih za uzgoj, razvojem i uvođenjem novih tehnologija, primjenom higijenskih-zdravstvenih i drugih standarda kakvoće.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Scopus