Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 156923

Aroma probiotičkih jogurta


Kralj, Anamarija
Aroma probiotičkih jogurta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 156923 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Aroma probiotičkih jogurta
(The aroma of the probiotic yogurts)

Autori
Kralj, Anamarija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.11

Godina
2003

Stranica
65

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
komponente arome; probitički jogurt; skladištenje
(aroma compounds; probiotic yogurt; storage)

Sažetak
Svrha ovog istraživanja je pratiti promjene udjela komponenata arome u probiotičkom jogurtu slovenskog proizvođača. Nastale promjene su istraživane ovisno o vremenu i temperaturi skladištenja. U radu je ispitivan udjel komponenata arome uzoraka probiotičkih jogurta tijekom skladištenja pri +4°C i +20°C. Određivani su udjeli acetaldehida, diacetila, etanola, mliječne, limunske i octene kiseline. Analize su vršene svaki peti dan počevši od nultog, tijekom dvadeset dana skladištenja. Rezultati pokazuju da je tijekom skladištenja došlo do promjena u koncentracijama komponenata arome. Tijekom dvadesetodnevnog skladištenja došlo je do povećanja koncentracije diacetila, etanola, limunske, mliječne i octene kiseline dok je istovremeno došlo do pada udjela acetaldehida. Sve uočene promjene u koncentracijama komponenata arome tijekom skladištenja značajnije su izražene pri višim temperaturnim razinama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058018

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kralj, Anamarija
Aroma probiotičkih jogurta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kralj, A. (2003) 'Aroma probiotičkih jogurta', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kralj, Anamarija}, year = {2003}, pages = {65}, keywords = {komponente arome, probiti\v{c}ki jogurt, skladi\v{s}tenje}, title = {Aroma probioti\v{c}kih jogurta}, keyword = {komponente arome, probiti\v{c}ki jogurt, skladi\v{s}tenje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kralj, Anamarija}, year = {2003}, pages = {65}, keywords = {aroma compounds, probiotic yogurt, storage}, title = {The aroma of the probiotic yogurts}, keyword = {aroma compounds, probiotic yogurt, storage}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font