Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 151374

Sigurnost i kvaliteta hrane


Primorac, Ljiljana
Sigurnost i kvaliteta hrane // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. str. 4-4 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 151374 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sigurnost i kvaliteta hrane
(Food quality and safety)

Autori
Primorac, Ljiljana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004, 4-4

Skup
11. Ružičkini dani

Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 28.06.2004. - 29.06.2004

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
sigurnost hrane; kvaliteta hrane
(food safety; food quality)

Sažetak
Sigurnost i kvaliteta hrane je iznimno široka tema, a njezino razumijevanje zahtijeva analizu kompletnog prehrambenog lanca, kako se danas kaže od staje ili od polja do stola, odnosno do krajnjeg potrošača. S povezivanjem tržišta sigurnost hrane je postala internacionalna tema, moguće i jedan od najvećih izazova našeg vremena, problem koji zahtijeva harmonizaciju zakonodavstva na međunarodnom nivou. HACCP je opće je prihvaćen pristup (Codex Alimentarius), na prevenciji baziran sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti hrane, o kome će kao i o drugim "alatima" za dobivanje zdravstveno ispravne i kvalitetne hrane biti riječi u ovom izlaganju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113003

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ljiljana Primorac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Primorac, Ljiljana
Sigurnost i kvaliteta hrane // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. str. 4-4 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)
Primorac, L. (2004) Sigurnost i kvaliteta hrane. U: Piližota, V. (ur.)Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani.
@article{article, author = {Primorac, Ljiljana}, editor = {Pili\v{z}ota, V.}, year = {2004}, pages = {4-4}, keywords = {sigurnost hrane, kvaliteta hrane}, title = {Sigurnost i kvaliteta hrane}, keyword = {sigurnost hrane, kvaliteta hrane}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }
@article{article, author = {Primorac, Ljiljana}, editor = {Pili\v{z}ota, V.}, year = {2004}, pages = {4-4}, keywords = {food safety, food quality}, title = {Food quality and safety}, keyword = {food safety, food quality}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font