Pregled bibliografske jedinice broj: 151374
Sigurnost i kvaliteta hrane
Sigurnost i kvaliteta hrane // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. str. 4-4 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 151374 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sigurnost i kvaliteta hrane
(Food quality and safety)
Autori
Primorac, Ljiljana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani
/ Piližota, Vlasta - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004, 4-4
Skup
11. Ružičkini dani
Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 28.06.2004. - 29.06.2004
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
sigurnost hrane; kvaliteta hrane
(food safety; food quality)
Sažetak
Sigurnost i kvaliteta hrane je iznimno široka tema, a njezino razumijevanje zahtijeva analizu kompletnog prehrambenog lanca, kako se danas kaže od staje ili od polja do stola, odnosno do krajnjeg potrošača. S povezivanjem tržišta sigurnost hrane je postala internacionalna tema, moguće i jedan od najvećih izazova našeg vremena, problem koji zahtijeva harmonizaciju zakonodavstva na međunarodnom nivou. HACCP je opće je prihvaćen pristup (Codex Alimentarius), na prevenciji baziran sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti hrane, o kome će kao i o drugim "alatima" za dobivanje zdravstveno ispravne i kvalitetne hrane biti riječi u ovom izlaganju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113003
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Ljiljana Primorac
(autor)