Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 148290

Duljina transportne linije - čimbenik kakvoće krmne smjese


Pliestić, Stjepan
Duljina transportne linije - čimbenik kakvoće krmne smjese // Krmiva, 41 (1999), 6; 271 - 282 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, stručni)


CROSBI ID: 148290 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Duljina transportne linije - čimbenik kakvoće krmne smjese
(LENGHT OF TRANSPORT LINE - QUALITY FACTOR OF FEED)

Autori
Pliestić, Stjepan

Izvornik
Krmiva (0023-4850) 41 (1999), 6; 271 - 282

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, kongresno priopcenje, stručni

Ključne riječi
transport; homogenost; kakvoća; krmna smjesa
(transport; quality; feed mix)

Sažetak
Temeljni zadatak bilo kojeg transportnog procesa je premještanje materijala (roba) s jednog mjesta na drugo bez njegovih kvantitativnih i kvalitativnih promjena. U unutarnjem transportu TKS rabi se niz transportnih sredstava, kako za transport pojedinih sirovinskih sastojaka buduće smjese, tako i gotovih smjesa. Ovim radom dan je prikaz utjecaja duljine transportnog puta na koeficijent varijacije (CV) ispitivane smjese. U svrhu ispitivanja homogenosti korištena je kukuruzna prekrupa uz dodatak indikatora - natrijevog klorida (Na Cl). Ispitivanja su provedena na pužnim transporterima, koji slove kao problematični u pogledu održavanja homogenosti gotove smjese í po izlasku iz mješalice. Provedenim istraživanja utvrđen je prosječni CV neposredno na izlazu smjese iz mješalice i iznosio je 14, 70% uz standardno odstupanje s = 0, 139. Prolaskom smjese kroz prvi transporter, CV je iznosio 7, 022%, potom se taj koeficijent i dalje smanjivao pa je iznosio 5, 224%, odnosno na kraju transportnog procesa je iznosio 4, 027%. Dobiveni rezultati ukazuju na dodatno miješanje ispitivane smjese tijekom transportnog puta. Obzirom da je početni CV relativno visok (14.70%), što ukazuje na nedostatnu izmješanost smjese u mješalici, duljina transportnog puta pozitivno je utjecala na izmješanost smjese, dakle izvršeno je dodatno miješanje. U protivnom, da je izmješanost smjese u mješalici bila zadovoljavajuća, na trasportnom putu došlo bi do razmješavanja iste, što je zadatak idućih istraživanja.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Stjepan Pliestić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pliestić, Stjepan
Duljina transportne linije - čimbenik kakvoće krmne smjese // Krmiva, 41 (1999), 6; 271 - 282 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, stručni)
Pliestić, S. (1999) Duljina transportne linije - čimbenik kakvoće krmne smjese. Krmiva, 41 (6), 271 - 282.
@article{article, author = {Pliesti\'{c}, Stjepan}, year = {1999}, pages = {271 - 282}, keywords = {transport, homogenost, kakvo\'{c}a, krmna smjesa}, journal = {Krmiva}, volume = {41}, number = {6}, issn = {0023-4850}, title = {Duljina transportne linije - \v{c}imbenik kakvo\'{c}e krmne smjese}, keyword = {transport, homogenost, kakvo\'{c}a, krmna smjesa} }
@article{article, author = {Pliesti\'{c}, Stjepan}, year = {1999}, pages = {271 - 282}, keywords = {transport, quality, feed mix}, journal = {Krmiva}, volume = {41}, number = {6}, issn = {0023-4850}, title = {LENGHT OF TRANSPORT LINE - QUALITY FACTOR OF FEED}, keyword = {transport, quality, feed mix} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font