Pregled bibliografske jedinice broj: 148110
Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom
Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom, 2004., diplomski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 148110 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprava i karakterizacija živinih(II) soli s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom
(Preparation and characterization of the mercury(II) compounds with pyridine-2, 5-dicarboxylic acid)
Autori
Jurašin, Darija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.04
Godina
2004
Stranica
57
Mentor
Popović, Zora
Neposredni voditelj
Rubčić, MIrta
Ključne riječi
piridin-2; 5-dikarboksilna kiselina; živini(II) spojevi; infracrvena spektroskopija; TGA-DTA analiza
(pyridine-2; 5-dicarboxylic acid; mercury(II) complexes; infrared spectroscopy; TGA-DTA analysis)
Sažetak
Istražene su reakcije živinog(II) acetata, živinog(II) nitrata monohidrata i živinog(II) klorida s piridin-2, 5-dikarboksilnom kiselinom u ekvimolarnom omjeru. Spojevi su identificirani kemijskom analizom te okarakterizirani infracrvenom spektroskopijom i TGA-DTA analizom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija