Pregled bibliografske jedinice broj: 147792
Natural micronized clinoptilolite and clinoptilolite mixtures with 40% Urtica dionica L. exstract as possible antioxidants
Natural micronized clinoptilolite and clinoptilolite mixtures with 40% Urtica dionica L. exstract as possible antioxidants // Food Technology and Biotechnology, 42 (2004), 3; 189-192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 147792 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Natural micronized clinoptilolite and clinoptilolite mixtures with 40% Urtica dionica L. exstract as possible antioxidants
Autori
Šverko, Višnja ; Sobočanec, Sandra ; Balog, Tihomir ; Čolić, Miroslav ; Marotti, Tatjana
Izvornik
Food Technology and Biotechnology (1330-9862) 42
(2004), 3;
189-192
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
clinoptilolite; Urtica dionica L.; antioxidant capacity
Sažetak
In this study we examined the in vivo effect of natural micronized clinoptilolite and clinoptilolite forte on the mice lipid peroxidation production by measuring tiobarbituric reactive substances concentration and antioxidative capacity by total SOD content in liver homogenates and total AO in plasma.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti
POVEZANOST RADA
Projekti:
0098096
Ustanove:
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb
Profili:
Ana-Višnja Šverko
(autor)
Sandra Sobočanec
(autor)
Tihomir Balog
(autor)
Miroslav Čolić
(autor)
Tatjana Marotti
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Current Contents Connect (CCC)
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- Science Citation Index Expanded (SCI-EXP)
- SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
- Scopus