Pregled bibliografske jedinice broj: 133602
Utjecaj higijene pogona i tehnološkog procesa na higijensku ispravnost i kakvoću kobasica
Utjecaj higijene pogona i tehnološkog procesa na higijensku ispravnost i kakvoću kobasica, 2003., magistarski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 133602 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj higijene pogona i tehnološkog procesa na higijensku ispravnost i kakvoću kobasica
(Influence of hygienic operation an technologic process of production on hygienic correctness and quality of sausages)
Autori
Škrivanko, Mario
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.03
Godina
2003
Stranica
83
Mentor
Hadžiosmanović, Mirza
Ključne riječi
obrisci; uzorci; bakteriološki; kemijski; kakvoća
(wabs; samples; bacteriological; chemical; quality)
Sažetak
Od ukupno 837 uzoraka kobasica, 10 (1, 19%) istodobno nije udovoljavalo odredbe postojećih propisa u pogledu mikrobiološke i kemijske ispravnosti. U svih 10 uzoraka utvrđena je bakteriološka neispravnost, a kemijski povećana količina polifosfata, u 4 uzorka, vode u 5 uzoraka i masti u 1 uzorku. Rezultati potvrđuju međuovisnost stupnja higijene pogona u odnosu na higijensku kakvoću proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina