Pregled bibliografske jedinice broj: 132204
Senzorska procjena zdjelica od tijesta
Senzorska procjena zdjelica od tijesta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 132204 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorska procjena zdjelica od tijesta
(Sensory evaluation of dought dishes)
Autori
Ščetar, Mario
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.07
Godina
2003
Stranica
81
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
posuđe; tijesto; zdjelice od tijesta; senzorska procjena
(pottery; dought; dought dishes; sensory analysis)
Sažetak
U vrijeme kad se stvaraju novi oblici kulture stanovanja te kulture življenja, kada se govori o ekologiji i smanjenim resursima pitke vode, pribjegava se rješenjima koja do sada nisu bila potrebna i poznata. Sve je viša svijest ljudi što se tiče zagađenja okoline te gomilanja nerazgradljivih materijala i problema njihovog deponiranja. Zadatak ovog rada je proizvesti biorazgradive zdjelice od tijesta sa različitim tipovima brašna. Pratit će se senzorska kakvoća, uz primjenu sustava bodovanja i kvantitativne deskriptivne analize. Ovo je jedno od idejnih rješenja na putu prema biorazgradljivim materijalima za izradu posuđa koje se do sada izrađivalo od keramike i plastike. Tako da bi se smanjila ; potrošnja energije, potrošnja čiste vode te kontaminacija detergentima i gomilanje nerazgradljivog otpada.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija