Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 132204

Senzorska procjena zdjelica od tijesta


Ščetar, Mario
Senzorska procjena zdjelica od tijesta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 132204 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska procjena zdjelica od tijesta
(Sensory evaluation of dought dishes)

Autori
Ščetar, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.07

Godina
2003

Stranica
81

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
posuđe; tijesto; zdjelice od tijesta; senzorska procjena
(pottery; dought; dought dishes; sensory analysis)

Sažetak
U vrijeme kad se stvaraju novi oblici kulture stanovanja te kulture življenja, kada se govori o ekologiji i smanjenim resursima pitke vode, pribjegava se rješenjima koja do sada nisu bila potrebna i poznata. Sve je viša svijest ljudi što se tiče zagađenja okoline te gomilanja nerazgradljivih materijala i problema njihovog deponiranja. Zadatak ovog rada je proizvesti biorazgradive zdjelice od tijesta sa različitim tipovima brašna. Pratit će se senzorska kakvoća, uz primjenu sustava bodovanja i kvantitativne deskriptivne analize. Ovo je jedno od idejnih rješenja na putu prema biorazgradljivim materijalima za izradu posuđa koje se do sada izrađivalo od keramike i plastike. Tako da bi se smanjila ; potrošnja energije, potrošnja čiste vode te kontaminacija detergentima i gomilanje nerazgradljivog otpada.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058018

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)

Avatar Url Mario Ščetar (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ščetar, Mario
Senzorska procjena zdjelica od tijesta, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ščetar, M. (2003) 'Senzorska procjena zdjelica od tijesta', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}\v{c}etar, Mario}, year = {2003}, pages = {81}, keywords = {posu\dje, tijesto, zdjelice od tijesta, senzorska procjena}, title = {Senzorska procjena zdjelica od tijesta}, keyword = {posu\dje, tijesto, zdjelice od tijesta, senzorska procjena}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}\v{c}etar, Mario}, year = {2003}, pages = {81}, keywords = {pottery, dought, dought dishes, sensory analysis}, title = {Sensory evaluation of dought dishes}, keyword = {pottery, dought, dought dishes, sensory analysis}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font