Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1273009

Analize mlijeka i mliječnih proizvoda


Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Kalčićek, Mateja; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, Neven
Analize mlijeka i mliječnih proizvoda / Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023


CROSBI ID: 1273009 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analize mlijeka i mliječnih proizvoda
(Analysis of milk and dairy products)

Autori
Mikulec, Nataša ; Zamberlin, Šimun ; Horvat Kesić, Iva ; Radeljević, Biljana ; Kalčićek, Mateja ; Plavljanić, Dijana ; Špoljarić, Jasminka ; Antunac, Neven

Vrsta obrazovnog materijala
Priručnik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Grad
Zagreb

Godina
2023

Stranica
306

ISBN
978-953-8276-44-6

Ključne riječi
analize mlijeka, mliječni proizvodi, referentne metode ; validacija analitičkih metoda
(milk analysis ; dairy products analysis ; reference methods ; validation of analytical methods)

Sažetak
Priručnik naslova “Analize mlijeka i mliječnih proizvoda” uređen je sadržajno na način da je od velike koristi studentima Agronomskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju. Priručnik je napisan sukladno nastavnom programu za predmete na Bs studiju (Mlijeko i mliječni proizvodi, Laboratorijska tehnologija) i Ms studiju (Kemija i fizika mlijeka), ali i studentima drugih fakulteta i studija na kojima se izvode slični predmeti, a doprinijeti će razumijevanju kompleksnosti analitičkih postupaka za određivanje pojedinih parametara kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Sadržaj priručnika pokriva područje fizikalno-kemijskih analiza mlijeka i mliječnih proizvoda koje se koriste kao referentne, standardne ili rutinske metode, a većina opisanih analitičkih metoda također su navedene i u HRN ISO/IEC normama. Nadalje, priručnik daje jasan uvid u važnost svakog koraka u analitičkom postupku počevši od uzorkovanja do izračuna rezultata te naglašava i važnu ulogu konstantne provjere laboratorija koji rade kemijske analize u svrhu kontrole kvalitete rezultata. Priručnik može poslužiti i zainteresiranim stručnjacima u mliječnoj industriji, a napose zaposlenicima u laboratorijima koji na svakodnevnoj bazi izvode brojne analize mlijeka u svrhu provjere kvalitete ulaznih sirovina i proizvoda na bazi mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Radeljević, Biljana; Kalčićek, Mateja; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, Neven
Analize mlijeka i mliječnih proizvoda / Mikulec, Nataša ; Antunac, Neven (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023
Mikulec, N. & Antunac, N. (ur.) (2023) Analize mlijeka i mliječnih proizvoda. Zagreb. Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet.
@unknown{unknown, author = {Mikulec, Nata\v{s}a and Zamberlin, \v{S}imun and Horvat Kesi\'{c}, Iva and Radeljevi\'{c}, Biljana and Kal\v{c}i\'{c}ek, Mateja and Plavljani\'{c}, Dijana and \v{S}poljari\'{c}, Jasminka and Antunac, Neven}, year = {2023}, pages = {306}, keywords = {analize mlijeka, mlije\v{c}ni proizvodi, referentne metode, validacija analiti\v{c}kih metoda}, isbn = {978-953-8276-44-6}, title = {Analize mlijeka i mlije\v{c}nih proizvoda}, keyword = {analize mlijeka, mlije\v{c}ni proizvodi, referentne metode, validacija analiti\v{c}kih metoda}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu Agronomski fakultet}, publisherplace = {Zagreb} }
@unknown{unknown, author = {Mikulec, Nata\v{s}a and Zamberlin, \v{S}imun and Horvat Kesi\'{c}, Iva and Radeljevi\'{c}, Biljana and Kal\v{c}i\'{c}ek, Mateja and Plavljani\'{c}, Dijana and \v{S}poljari\'{c}, Jasminka and Antunac, Neven}, year = {2023}, pages = {306}, keywords = {milk analysis, dairy products analysis, reference methods, validation of analytical methods}, isbn = {978-953-8276-44-6}, title = {Analysis of milk and dairy products}, keyword = {milk analysis, dairy products analysis, reference methods, validation of analytical methods}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu Agronomski fakultet}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font