Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1272828

Senzorska procjena i hranjiva vrijednost badem krem- proizvoda bez dodanog šećera


Vujeva, Milka
Senzorska procjena i hranjiva vrijednost badem krem- proizvoda bez dodanog šećera, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambena tehnologija, Knin


CROSBI ID: 1272828 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska procjena i hranjiva vrijednost badem krem- proizvoda bez dodanog šećera
(Sensory evaluation and nutritional value of almond spreads without added sugar)

Autori
Vujeva, Milka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambena tehnologija

Mjesto
Knin

Datum
20.09

Godina
2022

Stranica
25

Mentor
Friganović, Emilija ; Dorbić, Boris

Ključne riječi
badem krem-proizvod ; zaslađivači ; funkcionalna hrana ; senzorska analiza ; hranjiva vrijednost
(almond spreads ; sweeteners ; functional food ; sensory analysis ; nutritional value)

Sažetak
Cilj rada bilo je provesti senzorsku procjenu badem krem- proizvoda bez dodanog šećera, izraditi nutritivnu deklaraciju za najbolje ocijenjeni proizvod te provjeriti može li proizvod biti nositelj prehrambene i/ili zdravstvene tvrdnje. Pripremljeni su badem krem-proizvodi koristeći sljedeće sirovine: badem, kakao maslac, maslinovo ulje, nemasni kakao prah te šećer u prahu za standardni uzorak, a za uzorke bez šećera - sladila eritrol, ksilitol i stevija. Senzorskom procjenom najbolje je ocijenjen kontrolni uzorak. Prema podacima iz izrađene nutritivne deklaracije za najbolje ocijenjeni uzorak bez dodanog šećera (sa stevijom), proizvod može nositi određene prehrambene i zdravstvene tvrdnje. S obzirom na sirovine, proizvodi mogu biti namijenjeni i veganima

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Boris Dorbić (mentor)

Avatar Url Emilija Friganović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vujeva, Milka
Senzorska procjena i hranjiva vrijednost badem krem- proizvoda bez dodanog šećera, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambena tehnologija, Knin
Vujeva, M. (2022) 'Senzorska procjena i hranjiva vrijednost badem krem- proizvoda bez dodanog šećera', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambena tehnologija, Knin.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vujeva, Milka}, year = {2022}, pages = {25}, keywords = {badem krem-proizvod, zasla\djiva\v{c}i, funkcionalna hrana, senzorska analiza, hranjiva vrijednost}, title = {Senzorska procjena i hranjiva vrijednost badem krem- proizvoda bez dodanog \v{s}e\'{c}era}, keyword = {badem krem-proizvod, zasla\djiva\v{c}i, funkcionalna hrana, senzorska analiza, hranjiva vrijednost}, publisherplace = {Knin} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vujeva, Milka}, year = {2022}, pages = {25}, keywords = {almond spreads, sweeteners, functional food, sensory analysis, nutritional value}, title = {Sensory evaluation and nutritional value of almond spreads without added sugar}, keyword = {almond spreads, sweeteners, functional food, sensory analysis, nutritional value}, publisherplace = {Knin} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font