Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1272826

Senzorska procjena i hranjiva vrijednost obogaćenih krekera


Tomljenović, Antonela
Senzorska procjena i hranjiva vrijednost obogaćenih krekera, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambena tehnologija, Knin


CROSBI ID: 1272826 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska procjena i hranjiva vrijednost obogaćenih krekera
(Sensory evaluation and nutritional value of enriched crackers)

Autori
Tomljenović, Antonela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambena tehnologija

Mjesto
Knin

Datum
27.10

Godina
2022

Stranica
35

Mentor
Friganović, Emilija ; Dorbić, Boris

Ključne riječi
obogaćeni kreker, funkcionalna hrana, senzorska analiza, hranjiva vrijednost
(enriched cracker, functional food, sensory analysis, nutritional value)

Sažetak
Cilj rada bilo je provesti senzorsku procjenu obogaćenih krekera, izraditi nutritivnu deklaraciju za najbolje ocijenjeni proizvod te provjeriti može li proizvod biti nositelj prehrambene i/ili zdravstvene tvrdnje. Pripremljeni su obogaćeni krekeri koristeći sirovine: pirovo integralno brašno, voda, maslinovo ulje i sol kao osnovne sirovine te bućine golice, suncokretove, chia, sezam i lanene sjemenke te psillyum ljuskice. Proizvodi su sadržavali različite udjele soli i maslinovog ulja. Prema podacima iz izrađene nutritivne deklaracije za najbolje ocijenjeni uzorak, proizvod može nositi određene prehrambene i zdravstvene tvrdnje. S obzirom na sirovine, proizvodi mogu biti namijenjeni i veganima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Boris Dorbić (mentor)

Avatar Url Emilija Friganović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tomljenović, Antonela
Senzorska procjena i hranjiva vrijednost obogaćenih krekera, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambena tehnologija, Knin
Tomljenović, A. (2022) 'Senzorska procjena i hranjiva vrijednost obogaćenih krekera', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambena tehnologija, Knin.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomljenovi\'{c}, Antonela}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {oboga\'{c}eni kreker, funkcionalna hrana, senzorska analiza, hranjiva vrijednost}, title = {Senzorska procjena i hranjiva vrijednost oboga\'{c}enih krekera}, keyword = {oboga\'{c}eni kreker, funkcionalna hrana, senzorska analiza, hranjiva vrijednost}, publisherplace = {Knin} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomljenovi\'{c}, Antonela}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {enriched cracker, functional food, sensory analysis, nutritional value}, title = {Sensory evaluation and nutritional value of enriched crackers}, keyword = {enriched cracker, functional food, sensory analysis, nutritional value}, publisherplace = {Knin} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font