Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1264888

Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus


Špelić, Ivan; Radočaj, Tena; Iveša, Neven; Jug- Dujaković, Jurica; Gavrilović, Ana
Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus // 58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 242-248 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1264888 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus
(Changes in flesh dieletric properties and pH values of red mullet, Mullus barbatus, under different storage conditions)

Autori
Špelić, Ivan ; Radočaj, Tena ; Iveša, Neven ; Jug- Dujaković, Jurica ; Gavrilović, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023, 242-248

Skup
58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 11.02.2023. - 17.02.2023

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
morska riba, senzorska ocjena, kvaliteta, organoleptička svojstva, svježina ribe
(marine fish, sensory changes, quality, organoleptic properties, fish freshness)

Sažetak
Ovim istraživanjem su praćene promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti kao pokazatelji svježine trlje skladištene u prikladnim i neprikladnim temperaturnim uvjetima u odnosu na promjene organoleptičkih svojstava. Elektrovodljivost je mnogo brže opadala s vremenom skladištenja u neprikladnim uvjetima, blizu donje razine prihvatljivosti, dok je u prikladnim uvjetima skladištenja riba zadržala visoku kvalitetu. Razina pH se u prikladnim uvjetima nije mijenjala za razliku od neprikladnog skladištenja gdje je varirala kroz dane. Promjene organoleptičkih svojstva pratile su promjene dielektričkih svojstava i pH vrijednosti koje su se pokazali validnim metodama u praćenju promjene svježine skladištene ribe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb,
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

sa.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Špelić, Ivan; Radočaj, Tena; Iveša, Neven; Jug- Dujaković, Jurica; Gavrilović, Ana
Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus // 58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 242-248 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Špelić, I., Radočaj, T., Iveša, N., Jug- Dujaković, J. & Gavrilović, A. (2023) Utjecaj uvjeta skladištenja na promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus. U: Carović-Stanko, K. & Širić, I. (ur.)58. hrvatski 18. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova.
@article{article, author = {\v{S}peli\'{c}, Ivan and Rado\v{c}aj, Tena and Ive\v{s}a, Neven and Jug- Dujakovi\'{c}, Jurica and Gavrilovi\'{c}, Ana}, year = {2023}, pages = {242-248}, keywords = {morska riba, senzorska ocjena, kvaliteta, organolepti\v{c}ka svojstva, svje\v{z}ina ribe}, title = {Utjecaj uvjeta skladi\v{s}tenja na promjene dielektri\v{c}nih svojstava i pH vrijednosti mesa trlje blatarice, Mullus barbatus}, keyword = {morska riba, senzorska ocjena, kvaliteta, organolepti\v{c}ka svojstva, svje\v{z}ina ribe}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}peli\'{c}, Ivan and Rado\v{c}aj, Tena and Ive\v{s}a, Neven and Jug- Dujakovi\'{c}, Jurica and Gavrilovi\'{c}, Ana}, year = {2023}, pages = {242-248}, keywords = {marine fish, sensory changes, quality, organoleptic properties, fish freshness}, title = {Changes in flesh dieletric properties and pH values of red mullet, Mullus barbatus, under different storage conditions}, keyword = {marine fish, sensory changes, quality, organoleptic properties, fish freshness}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font