Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1264876

Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu


Špelić, Ivan; Radočaj, Tena; Iveša, Neven; Jug- Dujaković, Jurica; Piria, Marina; Gavrilović, Ana
Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu // 57. HRVATSKI I 17. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA, ZBORNIK RADOVA / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 393-397 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1264876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu
(Changes in certain freshness parameters of common pandora stored on ice)

Autori
Špelić, Ivan ; Radočaj, Tena ; Iveša, Neven ; Jug- Dujaković, Jurica ; Piria, Marina ; Gavrilović, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
57. HRVATSKI I 17. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA, ZBORNIK RADOVA / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko - Osijek : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022, 393-397

Skup
57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 19.06.2022. - 24.06.2022

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
morska riba, svježina ribe, kvaliteta, pH, dielektrična svojstva
(marine fish, fish freshness, quality, pH, dielectric properties)

Sažetak
Ovim istraživanjem su praćene promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti kao pokazatelji svježine arbuna skladištenog na ledu u razdoblju od 7 dana. Elektrovodljivost je opadala s vremenom skaldištenja, dok se vrijednost pH nakon početnog pada nije značajno mijenjala do kraja istraživanja. Dobiveni rezultati ukazuju da je tijekom razdoblja istraživanja arbun zadržao zadovoljavajuću kvalitetu mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb,
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

sa.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Špelić, Ivan; Radočaj, Tena; Iveša, Neven; Jug- Dujaković, Jurica; Piria, Marina; Gavrilović, Ana
Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu // 57. HRVATSKI I 17. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA, ZBORNIK RADOVA / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 393-397 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Špelić, I., Radočaj, T., Iveša, N., Jug- Dujaković, J., Piria, M. & Gavrilović, A. (2022) Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu. U: Majić, I. & Antunović, Z. (ur.)57. HRVATSKI I 17. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA, ZBORNIK RADOVA.
@article{article, author = {\v{S}peli\'{c}, Ivan and Rado\v{c}aj, Tena and Ive\v{s}a, Neven and Jug- Dujakovi\'{c}, Jurica and Piria, Marina and Gavrilovi\'{c}, Ana}, year = {2022}, pages = {393-397}, keywords = {morska riba, svje\v{z}ina ribe, kvaliteta, pH, dielektri\v{c}na svojstva}, title = {Promjene odre\djenih parametara svje\v{z}ine arbuna, Pagellus erythrinus, skladi\v{s}tenog na ledu}, keyword = {morska riba, svje\v{z}ina ribe, kvaliteta, pH, dielektri\v{c}na svojstva}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}peli\'{c}, Ivan and Rado\v{c}aj, Tena and Ive\v{s}a, Neven and Jug- Dujakovi\'{c}, Jurica and Piria, Marina and Gavrilovi\'{c}, Ana}, year = {2022}, pages = {393-397}, keywords = {marine fish, fish freshness, quality, pH, dielectric properties}, title = {Changes in certain freshness parameters of common pandora stored on ice}, keyword = {marine fish, fish freshness, quality, pH, dielectric properties}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font