Pregled bibliografske jedinice broj: 1264876
Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu
Promjene određenih parametara svježine arbuna, Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu // 57. HRVATSKI I 17. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA, ZBORNIK RADOVA / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 393-397 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1264876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene određenih parametara svježine arbuna,
Pagellus erythrinus, skladištenog na ledu
(Changes in certain freshness parameters of common
pandora stored on ice)
Autori
Špelić, Ivan ; Radočaj, Tena ; Iveša, Neven ; Jug- Dujaković, Jurica ; Piria, Marina ; Gavrilović, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
57. HRVATSKI I 17. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA, ZBORNIK RADOVA
/ Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko - Osijek : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022, 393-397
Skup
57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 19.06.2022. - 24.06.2022
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
morska riba, svježina ribe, kvaliteta, pH, dielektrična svojstva
(marine fish, fish freshness, quality, pH, dielectric properties)
Sažetak
Ovim istraživanjem su praćene promjene dielektričnih svojstava i pH vrijednosti kao pokazatelji svježine arbuna skladištenog na ledu u razdoblju od 7 dana. Elektrovodljivost je opadala s vremenom skaldištenja, dok se vrijednost pH nakon početnog pada nije značajno mijenjala do kraja istraživanja. Dobiveni rezultati ukazuju da je tijekom razdoblja istraživanja arbun zadržao zadovoljavajuću kvalitetu mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Interdisciplinarne biotehničke znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb,
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Profili:
Jurica Jug-Dujaković
(autor)
Marina Piria
(autor)
Tena Radočaj
(autor)
Ivan Špelić
(autor)
Ana Gavrilović
(autor)
Neven Iveša
(autor)