Pregled bibliografske jedinice broj: 1252824
Proizvodnja, svojstva i upotreba magarećeg mlijeka (u prehrambene i kozmetičke svrhe)
Proizvodnja, svojstva i upotreba magarećeg mlijeka (u prehrambene i kozmetičke svrhe) // Glasilo Future, 5 (2022), 1-2; 64-73 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 1252824 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja, svojstva i upotreba magarećeg mlijeka
(u prehrambene i kozmetičke svrhe)
(Production, properties and use of donkey milk (for
food and cosmetic purposes))
Autori
Mandinić, Sandra ; Kopilaš, Katja ; Dorbić, Boris ; Vrdoljak, Marija
Izvornik
Glasilo Future (2623-6575) 5
(2022), 1-2;
64-73
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
magarci, magareće mlijeko, kozmetika od magarećeg mlijeka.
(donkeys, donkey milk, cosmetic products with donkey milk.)
Sažetak
Donkeys have long been used as working animals, while today they are most often bred for the production of donkey milk, especially on family farms as an important raw material in cosmetics and medicine and as a substitute for human milk in the diet of newborns. Donkey's milk as a quality nutritional food is used to strengthen the immune system and treat some diseases, especially the respiratory system and skin diseases. Cosmetic products that contain donkey's milk, such as creams, soaps, shampoos, etc. nourish and protect healthy skin and treat problematic skin. The most common
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts
- GLOBAL HEALTH