Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1249192

Pokusi s margarinom


Habazin, Siniša; Weihnacht, Zoran; Rupčić Petelinc, Sonja
Pokusi s margarinom // Priroda (Zagreb), 12 (2010), 996; 26-34 (domaća recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 1249192 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pokusi s margarinom
(Try margarine)

Autori
Habazin, Siniša ; Weihnacht, Zoran ; Rupčić Petelinc, Sonja

Izvornik
Priroda (Zagreb) (0351-0662) 12 (2010), 996; 26-34

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
margarin, emulgacija, hidrogeniranje ulja, fizikalno-kemijska svojstva margarina
(margarine, emulsification, oil hydrogenation, physicochemical properties of margarine)

Sažetak
U radu je prikazano kako je u školskom laboratoriju moguće sintetizirati margarin i odrediti njegova osnovna fizikalno-kemijska svojstva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Zoran Weihnacht (autor)

Avatar Url Siniša Habazin (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Habazin, Siniša; Weihnacht, Zoran; Rupčić Petelinc, Sonja
Pokusi s margarinom // Priroda (Zagreb), 12 (2010), 996; 26-34 (domaća recenzija, članak, stručni)
Habazin, S., Weihnacht, Z. & Rupčić Petelinc, S. (2010) Pokusi s margarinom. Priroda (Zagreb), 12 (996), 26-34.
@article{article, author = {Habazin, Sini\v{s}a and Weihnacht, Zoran and Rup\v{c}i\'{c} Petelinc, Sonja}, year = {2010}, pages = {26-34}, keywords = {margarin, emulgacija, hidrogeniranje ulja, fizikalno-kemijska svojstva margarina}, journal = {Priroda (Zagreb)}, volume = {12}, number = {996}, issn = {0351-0662}, title = {Pokusi s margarinom}, keyword = {margarin, emulgacija, hidrogeniranje ulja, fizikalno-kemijska svojstva margarina} }
@article{article, author = {Habazin, Sini\v{s}a and Weihnacht, Zoran and Rup\v{c}i\'{c} Petelinc, Sonja}, year = {2010}, pages = {26-34}, keywords = {margarine, emulsification, oil hydrogenation, physicochemical properties of margarine}, journal = {Priroda (Zagreb)}, volume = {12}, number = {996}, issn = {0351-0662}, title = {Try margarine}, keyword = {margarine, emulsification, oil hydrogenation, physicochemical properties of margarine} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font