Pregled bibliografske jedinice broj: 1249043
Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova kontrola
Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova kontrola, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split
CROSBI ID: 1249043 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Opasnosti kod plasmana proizvoda ribarstva i njihova
kontrola
(HAZARDS IN THE MARKETING OF FISHERY PRODUCTS AND
THEIR CONTROL)
Autori
Bućan, Josipa
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Sveučilišni odjel za studije mora
Mjesto
Split
Datum
29.09
Godina
2022
Stranica
20
Mentor
Šimat, Vida
Ključne riječi
riba ; proizvodi ribarstava ; opasnosti ; HACCP ; histamin
(Fish ; Fishery products ; Hazards ; HACCP ; Histamine)
Sažetak
U završnom radu predstavljene su biološke, kemijske i fizičke opasnosti koje predstavljaju rizik kod konzumacije ribe i drugih morskih organizama. Kontrola navedenih opasnosti sastavni je dio preduvjetnih programa koji su uvjet za provedbu HACCP sustava i proizvodnju hrane. Osim navedenog, u radu je dan pregled opasnosti koje se povezuju s pojedinim vrsta i uz određene tehnološke procese. Kako bi se rizici od pojedinih opasnosti umanjili potrebno je i da potrošači kupuju proizvode od provjerenih proizvođača te da se prije upotrebe proizvoda informiraju o alergenima i potencijalnim opasnostima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište u Splitu Sveučilišni odjel za studije mora
Profili:
Vida Šimat
(mentor)