Pregled bibliografske jedinice broj: 1243249
Razvrstavanje i kakvoća svinjskih trupova
Razvrstavanje i kakvoća svinjskih trupova // Svinjogojstvo, 4 (2022), 12; 15-18 (domaća recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 1243249 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razvrstavanje i kakvoća svinjskih trupova
(Classification and quality of pig carcasses)
Autori
Karolyi, Danijel
Izvornik
Svinjogojstvo (2670-8671) 4
(2022), 12;
15-18
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Svinje ; svinjski trupovi ; SEUROP klasifikacija ; Republika Hrvatska
(pigs ; pig carcasses ; SEUROP classification ; Republic of Croatia)
Sažetak
U radu su navedeni najvažniji utjecaji postupaka prije i tijekom klanja na kakvoću svinjskih trupova i mesa, opisan propisani postupak ocjene i razvrstavanja svinjskih trupova i polovica na liniji klanja, te analizirani pokazatelji razvrstavanja svinjskih trupova u Republici Hrvatskoj za period 2017. do 2021. godine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)