Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 124165

Kvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka


Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Pecina, Marija
Kvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 124165 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka
(Quality of farmhouse hard cheeses made from raw sheep s milk)

Autori
Samaržija, Dubravka ; Antunac, Neven ; Havranek, Jasmina ; Kalit, Samir ; Pecina, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2002, 63-63

Skup
35.Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Lovran, Hrvatska, 13.11.2002. - 15.11.2002

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
tvrdi ovčji sirevi; organoleptička ocjena; patogene bakterije; lipolitičke i proteolitičke bakterije
(hard sheep chesees; sensory evaluation; pathogenic bacteria; lipolytic and proteopytic bacteria)

Sažetak
Over the period of two years 38 mature hard cheeses made from raw sheep&#1523 ; s milk by traditional methods, randomly chosen in different Mediterranean area of Croatia, were examined the occurrence of potentially pathogenic bacteria Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes and Escerichia coli O157:H7. The results showed that none of examined cheeses were positive to presence of pathogenic bacteria, except 8 samples of occurrence of S. aureus although their counts had never exceeded 720 cfu/ml. Significant differences (p<0, 01) in the chemical and organoleptic characteristic among cheeses were estimated. No significant differences were observed in the count of lipolytic and proteolytic bacteria.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Pecina, Marija
Kvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Samaržija, D., Antunac, N., Havranek, J., Kalit, S. & Pecina, M. (2002) Kvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka. U: Tratnik, L. (ur.)Zbornik sažetaka.
@article{article, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka and Antunac, Neven and Havranek, Jasmina and Kalit, Samir and Pecina, Marija}, editor = {Tratnik, L.}, year = {2002}, pages = {63-63}, keywords = {tvrdi ov\v{c}ji sirevi, organolepti\v{c}ka ocjena, patogene bakterije, lipoliti\v{c}ke i proteoliti\v{c}ke bakterije}, title = {Kvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ov\v{c}jeg mlijeka}, keyword = {tvrdi ov\v{c}ji sirevi, organolepti\v{c}ka ocjena, patogene bakterije, lipoliti\v{c}ke i proteoliti\v{c}ke bakterije}, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga (HMU)}, publisherplace = {Lovran, Hrvatska} }
@article{article, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka and Antunac, Neven and Havranek, Jasmina and Kalit, Samir and Pecina, Marija}, editor = {Tratnik, L.}, year = {2002}, pages = {63-63}, keywords = {hard sheep chesees, sensory evaluation, pathogenic bacteria, lipolytic and proteopytic bacteria}, title = {Quality of farmhouse hard cheeses made from raw sheep s milk}, keyword = {hard sheep chesees, sensory evaluation, pathogenic bacteria, lipolytic and proteopytic bacteria}, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga (HMU)}, publisherplace = {Lovran, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font