Pregled bibliografske jedinice broj: 1232581
Prehrambeni proizvodi nositelji zaštićenih oznaka kvalitete –vrste oznaka i sustav certificiranja, prednosti zaštite i doprinos održivosti
Prehrambeni proizvodi nositelji zaštićenih oznaka kvalitete –vrste oznaka i sustav certificiranja, prednosti zaštite i doprinos održivosti // Sigurnpst hrane i zaštita potrošača - Zbornik sažetaka / Cvetnić, Željko ; Hrušlar, Mirjana (ur.).
Velika Gorica: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2022. str. 39-46 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1232581 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambeni proizvodi nositelji zaštićenih oznaka
kvalitete –vrste oznaka i sustav certificiranja,
prednosti zaštite i doprinos održivosti
(Food products certified with protected designation
of origin and geographical indication - types and
advantages of certification, contribution to
sustainable food production)
Autori
Barukčić, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Sigurnpst hrane i zaštita potrošača - Zbornik sažetaka
/ Cvetnić, Željko ; Hrušlar, Mirjana - Velika Gorica : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2022, 39-46
ISBN
978-953-347-449-6
Skup
Sigurnost hrane i zaštita potrošača
Mjesto i datum
Velika Gorica, Hrvatska, 11.04.2022. - 11.04.2022
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
zaštićene oznake izvornosti, održivost, certificiranje
(protected designation of origin, sustainablity, ceritfication)
Sažetak
U radu je pružen pregled postupka certifikacije tardicionalnih prehrambenih proizvoda zaštićenim oznakama izvornosti, zemljopisnog porijekla te nacionalnom oznakom Dokazana kvaliteta. Također su naglašene prednosti ovakvog načina certifikacije proizvoda te na koji način doprinose održivom pristupu u proizvodinji hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Irena Barukčić Jurina
(autor)