Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1232379

Kefir - eliksir dugovječnosti


Lisak Jakopović, Katarina
Kefir - eliksir dugovječnosti, 2021. (popularni rad).


CROSBI ID: 1232379 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kefir - eliksir dugovječnosti
(Kefir - the elixir of longevity)

Autori
Lisak Jakopović, Katarina

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2021

Ključne riječi
kefir ; fermentacija ; nove spoznaje
(kefir ; fermentation ; new cognitions)

Sažetak
Mlijeko se smatra savršenom prirodnom hranom zbog visoke nutritivne vrijednosti, a prvenstveno zahvaljujući visokovrijednim proteina, mliječnom šećeru – laktozi, mliječnoj masti te mineralnim tvarima kao što su kalcij i fosfor. Kada se namirnica takvih „izvanrednih“ nutritivnih svojstava podvrgne vrenju, odnosno fermentaciji, kao rezultat nastane hrana dodane vrijednosti. Fermentirani mliječni proizvodi zbog svoje raznovrsnosti i dostupnosti su omiljena hrana širokoj populaciji od onih najmlađih do najstarijih.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Katarina Lisak Jakopović (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

issuu.com

Citiraj ovu publikaciju:

Lisak Jakopović, Katarina
Kefir - eliksir dugovječnosti, 2021. (popularni rad).
Lisak Jakopović, K. (2021) Kefir - eliksir dugovječnosti.. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Lisak Jakopovi\'{c}, Katarina}, year = {2021}, keywords = {kefir, fermentacija, nove spoznaje}, title = {Kefir - eliksir dugovje\v{c}nosti}, keyword = {kefir, fermentacija, nove spoznaje} }
@unknown{unknown, author = {Lisak Jakopovi\'{c}, Katarina}, year = {2021}, keywords = {kefir, fermentation, new cognitions}, title = {Kefir - the elixir of longevity}, keyword = {kefir, fermentation, new cognitions} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font