Pregled bibliografske jedinice broj: 1232379
Kefir - eliksir dugovječnosti
Kefir - eliksir dugovječnosti, 2021. (popularni rad).
CROSBI ID: 1232379 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kefir - eliksir dugovječnosti
(Kefir - the elixir of longevity)
Autori
Lisak Jakopović, Katarina
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2021
Ključne riječi
kefir ; fermentacija ; nove spoznaje
(kefir ; fermentation ; new cognitions)
Sažetak
Mlijeko se smatra savršenom prirodnom hranom zbog visoke nutritivne vrijednosti, a prvenstveno zahvaljujući visokovrijednim proteina, mliječnom šećeru – laktozi, mliječnoj masti te mineralnim tvarima kao što su kalcij i fosfor. Kada se namirnica takvih „izvanrednih“ nutritivnih svojstava podvrgne vrenju, odnosno fermentaciji, kao rezultat nastane hrana dodane vrijednosti. Fermentirani mliječni proizvodi zbog svoje raznovrsnosti i dostupnosti su omiljena hrana širokoj populaciji od onih najmlađih do najstarijih.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Katarina Lisak Jakopović
(autor)