Pregled bibliografske jedinice broj: 1229400
Rizici konzumacije brašna od cvrčaka
Rizici konzumacije brašna od cvrčaka // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 5; 456-463 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 1229400 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Rizici konzumacije brašna od cvrčaka
(Potential risks of cricket flour consumption)
Autori
Rakić, Frane ; Mikuš, Tomislav ; Kozačinski, Lidija ; Cvrtila, Željka
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 24
(2022), 5;
456-463
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
brašno od cvrčaka, kemijski rizici, biološki rizici, alternativna hrana
(cricket flour, chemical risk, biological risk, alternative food, novel)
Sažetak
Posljednjih godina došlo je do povećanja intenzivnog uzgoja insekata u EU, a posljedično i do njihove uporabe kao ljudske, odnosno stočne hrane. Postoji niz opasnosti u vezi s mogućim rizicima u proizvodnji, preradi i konzumaciji ovog alternativnog izvora proteina. Cilj ovoga rada bio je opisati moguće rizike konzumiranja takvih proizvoda
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRICOLA
- CAB Abstracts