Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1229400

Rizici konzumacije brašna od cvrčaka


Rakić, Frane; Mikuš, Tomislav; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka
Rizici konzumacije brašna od cvrčaka // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 5; 456-463 (međunarodna recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 1229400 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Rizici konzumacije brašna od cvrčaka
(Potential risks of cricket flour consumption)

Autori
Rakić, Frane ; Mikuš, Tomislav ; Kozačinski, Lidija ; Cvrtila, Željka

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 24 (2022), 5; 456-463

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
brašno od cvrčaka, kemijski rizici, biološki rizici, alternativna hrana
(cricket flour, chemical risk, biological risk, alternative food, novel)

Sažetak
Posljednjih godina došlo je do povećanja intenzivnog uzgoja insekata u EU, a posljedično i do njihove uporabe kao ljudske, odnosno stočne hrane. Postoji niz opasnosti u vezi s mogućim rizicima u proizvodnji, preradi i konzumaciji ovog alternativnog izvora proteina. Cilj ovoga rada bio je opisati moguće rizike konzumiranja takvih proizvoda

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (autor)

Avatar Url Željka Cvrtila (autor)

Avatar Url Tomislav Mikuš (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Rakić, Frane; Mikuš, Tomislav; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka
Rizici konzumacije brašna od cvrčaka // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 5; 456-463 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
Rakić, F., Mikuš, T., Kozačinski, L. & Cvrtila, Ž. (2022) Rizici konzumacije brašna od cvrčaka. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (5), 456-463.
@article{article, author = {Raki\'{c}, Frane and Miku\v{s}, Tomislav and Koza\v{c}inski, Lidija and Cvrtila, \v{Z}eljka}, year = {2022}, pages = {456-463}, keywords = {bra\v{s}no od cvr\v{c}aka, kemijski rizici, biolo\v{s}ki rizici, alternativna hrana}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {24}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Rizici konzumacije bra\v{s}na od cvr\v{c}aka}, keyword = {bra\v{s}no od cvr\v{c}aka, kemijski rizici, biolo\v{s}ki rizici, alternativna hrana} }
@article{article, author = {Raki\'{c}, Frane and Miku\v{s}, Tomislav and Koza\v{c}inski, Lidija and Cvrtila, \v{Z}eljka}, year = {2022}, pages = {456-463}, keywords = {cricket flour, chemical risk, biological risk, alternative food, novel}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {24}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Potential risks of cricket flour consumption}, keyword = {cricket flour, chemical risk, biological risk, alternative food, novel} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • AGRICOLA
  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font