Pregled bibliografske jedinice broj: 1228024
Karakterizacija svojstava svježe morske ribe iz uzgoja
Karakterizacija svojstava svježe morske ribe iz uzgoja. Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2021 (prirucnik)
CROSBI ID: 1228024 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Karakterizacija svojstava svježe morske ribe iz uzgoja
(Manual of European Seabass and Gilthead Seabream Safety, Quality and Health Benefits)
Autori
Zrnčić, Snježana ; Tibaldi, Emilio ; Galeotti, Marco ; Comi, Giuseppe ; Iacumin, Lucilla ; Vahčić, Nada ; Pleadin, Jelka ; Krešić, Greta
Ostali urednici
Zrnčić, Snježana
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, pregledna
Izdavač
Hrvatski veterinarski institut
Grad
Zagreb
Godina
2021
Stranica
81
ISBN
953-6836-20-3
Ključne riječi
zdravstvena ispravnost, uzgajana riba, senzorička svojstva, nutritivna kvaliteta, dobrobit u prehrani
(farmed fish, safety, sensory features, nutritional quality, health benefit)
Sažetak
Knjiga predstavlja osnovne podatke o zdravstvenoj ispravnosti svježih, uzgojenih lubina i komarče, mogućim mikrobiološkim i kemijskim onečišćenjima. Nadalje, opisuje se senzorička procjena kvalitete, kao i nutritivni parametri kvalitete i konačno koje su dobrobiti za zdravlje ljude, konzumenta svježe, uzgajane morske ribe.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Nutricionizam
POVEZANOST RADA
Projekti:
--10045161 - Poboljšanje inovacija i održivosti u jadranskoj akvakulturi (AdriAquaNet) (Krešić, Greta) ( CroRIS)
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb