Pregled bibliografske jedinice broj: 1219989
Postupak pečenja pekarskih proizvoda
Postupak pečenja pekarskih proizvoda, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1219989 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Postupak pečenja pekarskih proizvoda
(Baking Process in the Production of Bakery Products)
Autori
Tomas Lipec, Katarina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2021
Stranica
41
Mentor
Jukić, Marko
Ključne riječi
postupak pečenja ; kruh ; pekarski proizvodi ; tijesto
(baking process ; bread ; baking products ; dough)
Sažetak
U ovom završnom radu cilj je bio istražiti proces pečenja pekarskih proizvoda iz dostupne literature. Proces pečenja predstavlja najznačajniji postupak u proizvodnji jer se djelovanjem topline mijenjaju sastojci tijesta i njegova struktura te nastaje proizvod punog okusa i arome. Za dobivanje kvalitetnog finalnog proizvoda potrebno je poznavati sirovine s kojima se raspolaže i radi kao i njihove sastojke koji imaju utjecaj na karakteristike tijesta. Svojstva završnog proizvoda skup su dobro odrađene pripreme i postupka pečenja u kojem se „potvrđuju“ kvalitete tjestenog komada te razvijaju dodatne karakteristike koje će dati aromu, okus i boju proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija