Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1219989

Postupak pečenja pekarskih proizvoda


Tomas Lipec, Katarina
Postupak pečenja pekarskih proizvoda, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1219989 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Postupak pečenja pekarskih proizvoda
(Baking Process in the Production of Bakery Products)

Autori
Tomas Lipec, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2021

Stranica
41

Mentor
Jukić, Marko

Ključne riječi
postupak pečenja ; kruh ; pekarski proizvodi ; tijesto
(baking process ; bread ; baking products ; dough)

Sažetak
U ovom završnom radu cilj je bio istražiti proces pečenja pekarskih proizvoda iz dostupne literature. Proces pečenja predstavlja najznačajniji postupak u proizvodnji jer se djelovanjem topline mijenjaju sastojci tijesta i njegova struktura te nastaje proizvod punog okusa i arome. Za dobivanje kvalitetnog finalnog proizvoda potrebno je poznavati sirovine s kojima se raspolaže i radi kao i njihove sastojke koji imaju utjecaj na karakteristike tijesta. Svojstva završnog proizvoda skup su dobro odrađene pripreme i postupka pečenja u kojem se „potvrđuju“ kvalitete tjestenog komada te razvijaju dodatne karakteristike koje će dati aromu, okus i boju proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marko Jukić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Tomas Lipec, Katarina
Postupak pečenja pekarskih proizvoda, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Tomas Lipec, K. (2021) 'Postupak pečenja pekarskih proizvoda', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomas Lipec, Katarina}, year = {2021}, pages = {41}, keywords = {postupak pe\v{c}enja, kruh, pekarski proizvodi, tijesto}, title = {Postupak pe\v{c}enja pekarskih proizvoda}, keyword = {postupak pe\v{c}enja, kruh, pekarski proizvodi, tijesto}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomas Lipec, Katarina}, year = {2021}, pages = {41}, keywords = {baking process, bread, baking products, dough}, title = {Baking Process in the Production of Bakery Products}, keyword = {baking process, bread, baking products, dough}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font