Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1219665

Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon računalnom analizom slike


Kercel, Antonio
Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon računalnom analizom slike, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 1219665 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon računalnom analizom slike
(Tracking the Changes in the Dimensions and the Colour of Tea Biscuits with Added Cabernet Sauvignon Grape Pomace Extract Using Computer Image Analysis)

Autori
Kercel, Antonio

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
26.09

Godina
2022

Stranica
35

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac, Jasmina

Neposredni voditelj
Šušak, Ana

Ključne riječi
čajno pecivo ; fizikalna svojstva ; trop grožđa ; računalna analiza slike
(tea biscuits ; physical properties ; grape pomace ; digital image analysis)

Sažetak
U ovom diplomskom radu razmatran je utjecaj zamjene dijela pšeničnog brašna tropom grožđa i suhim enkapsuliranim ekstraktom tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon (u udjelima 10 %, 20 % i 30 %) na boju i promjenu dimenzija čajnog peciva. Prema dobivenim rezultatima uočeno je da povećanje udjela dodatka (tropa grožđa ili enkapsuliranog ekstrakta tropa grožđa) utječe na smanjenje svjetline, kromatske komponente zeleno-crvene boje te plavo-žute boje. Povećanje udjela dodatka utječe na smanjenje površine, opsega te Ferretovog promjera analiziranih uzoraka čajnog peciva. Vrsta zamjesa ima statistički značajan utjecaj na promjene dimenzija i oblika uzoraka, a uzorci pripremljeni s dodatkom tropa i destilirane vode imaju najveću površinu, opseg te najmanje promjene promjera.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2018-01-1227 - Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco) (Bucić-Kojić, Ana, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Kercel, Antonio
Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon računalnom analizom slike, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Kercel, A. (2022) 'Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon računalnom analizom slike', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kercel, Antonio}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {\v{c}ajno pecivo, fizikalna svojstva, trop gro\v{z}\dja, ra\v{c}unalna analiza slike}, title = {Pra\'{c}enje promjene dimenzija i boje \v{c}ajnog peciva s dodatkom ekstrakta tropa gro\v{z}\dja sorte Cabernet Sauvignon ra\v{c}unalnom analizom slike}, keyword = {\v{c}ajno pecivo, fizikalna svojstva, trop gro\v{z}\dja, ra\v{c}unalna analiza slike}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kercel, Antonio}, year = {2022}, pages = {35}, keywords = {tea biscuits, physical properties, grape pomace, digital image analysis}, title = {Tracking the Changes in the Dimensions and the Colour of Tea Biscuits with Added Cabernet Sauvignon Grape Pomace Extract Using Computer Image Analysis}, keyword = {tea biscuits, physical properties, grape pomace, digital image analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font