Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1215967

Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora


Horvat, Iva
Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica


CROSBI ID: 1215967 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora
(Characteristics of wine production in the wine- growing sub-region of Prigorje-Bilogora)

Autori
Horvat, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju

Mjesto
Koprivnica

Datum
20.09

Godina
2022

Stranica
40

Mentor
Šamec, Dunja

Ključne riječi
vinogradarstvo ; tehnologija proizvodnje vina ; podregija Prigorje-Bilogora
(viticulture ; wine production technology ; Prigorje-Bilogora subregion)

Sažetak
S obzirom na prirodne uvjete za uzgoj, zemljopisna područja vinove loze Republike Hrvatske dijele se na: vinogradske zone, regije, podregije, vinogorja i vinogradarske položaje. Podregija Prigorje- Bilogora dio je vinogradarske regije Središnja bregovita Hrvatska i cilj ovoga rada bio je dati pregled karakteristike proizvodnje vina u toj podregiji. U uvodnom dijelu opisana je regionalizacija proizvodnje vina u Republici Hrvatskoj te osnovne karakteristike regije Središnja bregovita Hrvatska. Također, opisana je tehnologija proizvodnje vina. Nadalje, dati su osnovni klimatološki i drugi uvjeti uzgoja vinove loze u podregiji Prigorje-Bilogora te opisane najznačajnije vinske sorte. U posljednjem dijelu rada dati je pregled najznačajnijih proizvođača i specifičnosti njihove proizvodnje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica

Profili:

Avatar Url Dunja Šamec (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.unin.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Horvat, Iva
Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
Horvat, I. (2022) 'Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora', diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica.
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvat, Iva}, year = {2022}, pages = {40}, keywords = {vinogradarstvo, tehnologija proizvodnje vina, podregija Prigorje-Bilogora}, title = {Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora}, keyword = {vinogradarstvo, tehnologija proizvodnje vina, podregija Prigorje-Bilogora}, publisherplace = {Koprivnica} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Horvat, Iva}, year = {2022}, pages = {40}, keywords = {viticulture, wine production technology, Prigorje-Bilogora subregion}, title = {Characteristics of wine production in the wine- growing sub-region of Prigorje-Bilogora}, keyword = {viticulture, wine production technology, Prigorje-Bilogora subregion}, publisherplace = {Koprivnica} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font