Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1215589

Dob i spolna zrelost srdele (Sardina pilchardus) i inćuna (Engraulis encrasicolus) u srednjem Jadranu


Radalj, Lucija
Dob i spolna zrelost srdele (Sardina pilchardus) i inćuna (Engraulis encrasicolus) u srednjem Jadranu, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1215589 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dob i spolna zrelost srdele (Sardina pilchardus) i inćuna (Engraulis encrasicolus) u srednjem Jadranu
(Age and sexual maturity of sardine (Sardina pilchardus) and European anchovy (Engraulis encrasicolus) in the mid-Adriatic)

Autori
Radalj, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.09

Godina
2022

Stranica
32

Mentor
Matulić, Daniel ; Barišić, Josip

Ključne riječi
srdela, inćun, dob, zrelost, srednji Jadran
(sardine, anchovy, age, maturity, mid-Adriatic)

Sažetak
Cilj rada bio je utvrditi dob i spolnu zrelost srdele (Sardina pilchardus) i inćuna (Engraulis encrasicolus) u srednjem Jadranu. Uzorkovanja su provedena korištenjem mreže plivarice na pučinskom području sjevernog dijela Dugog Otoka tijekom ožujka 2022. g. Primjerci srdele i inćuna izdvojeni su iz ukupnog ulova te su skladišteni smrzavanjem a potom obrađeni u laboratoriju. U svrhu određivanja dobi srdele i inćuna, izvršena je mikroskopska analiza otolita. Spolna zrelost obiju vrsta određena je izradom i mikroskopskim pregledom histoloških preparata gonada. Većini uzoraka obiju vrsta je dodijeljena dobna skupina 1+. Analize histoloških preparata većine gonada, kao i GSI kod obiju vrsta ukazuju na razvijene gonade u naprednim fazama oogeneze tj. spolnu zrelost ulovljenih jedinki.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Josip Barišić (mentor)

Avatar Url Daniel Matulić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radalj, Lucija
Dob i spolna zrelost srdele (Sardina pilchardus) i inćuna (Engraulis encrasicolus) u srednjem Jadranu, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Radalj, L. (2022) 'Dob i spolna zrelost srdele (Sardina pilchardus) i inćuna (Engraulis encrasicolus) u srednjem Jadranu', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radalj, Lucija}, year = {2022}, pages = {32}, keywords = {srdela, in\'{c}un, dob, zrelost, srednji Jadran}, title = {Dob i spolna zrelost srdele (Sardina pilchardus) i in\'{c}una (Engraulis encrasicolus) u srednjem Jadranu}, keyword = {srdela, in\'{c}un, dob, zrelost, srednji Jadran}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radalj, Lucija}, year = {2022}, pages = {32}, keywords = {sardine, anchovy, age, maturity, mid-Adriatic}, title = {Age and sexual maturity of sardine (Sardina pilchardus) and European anchovy (Engraulis encrasicolus) in the mid-Adriatic}, keyword = {sardine, anchovy, age, maturity, mid-Adriatic}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font