Pregled bibliografske jedinice broj: 1208489
Analiza strukture proizvodnje voća i povrća u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kontekstu samodostatnosti prosječne potrošnje u razdoblju od 2016. do 2018. godine
Analiza strukture proizvodnje voća i povrća u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kontekstu samodostatnosti prosječne potrošnje u razdoblju od 2016. do 2018. godine // Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena / Krapac, Martin ; Goreta Ban, Smiljana (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2020. str. 94-95 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 1208489 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza strukture proizvodnje voća i povrća u
Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kontekstu
samodostatnosti prosječne potrošnje u razdoblju od
2016. do 2018. godine
(Analysis of production structure of fruits and
vegetables in Dubrovnik-Neretva County in the
context of self-sufficiency of average consumption
from 2016. to 2018.)
Autori
Žeravica, Domagoj Ivan ; Marić, Mara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena
/ Krapac, Martin ; Goreta Ban, Smiljana - Poreč : Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2020, 94-95
ISBN
978-953-7296-28-5
Skup
Znanstveni skup: Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena
Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 12.11.2020
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
poljoprivredna proizvodnja ; samoodrživost ; potražnja ; Dubrovačko-neretvanska županija
(agricultural production ; self-sufficiency ; demand ; Dubrovnik–Neretva County)
Sažetak
Zbog povoljnih agrometeoroloških i pedoloških uvjeta Dubrovačko-neretvanska županija ima sve preduvjete za diverzificiranu poljoprivrednu proizvodnju usklađenu sa zahtjevima tržišta. Na temelju dostupnih statističkih podataka utvrđena je postojeća razina diverzifikacije poljoprivredne proizvodnje, tj. razina samodostatnosti u smislu zadovoljavanja prosječne potrošnje u županiji. Prikupljeni su dostupni podatci o proizvodnji u okviru Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2015. ‒ 2019. godine i analizirani u kontekstu prosjeka potrošnje voća i povrća u Republici Hrvatskoj za 2017.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište u Dubrovniku