Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1204907

Maceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines


Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Jeromel, Ana; Radeka, Sanja
Maceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines // Proceedings / Majić, Ivana ; Antunović Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 559-563 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1204907 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Maceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines

Autori
Bestulić, Ena ; Rossi, Sara ; Plavša, Tomislav ; Kovačević Ganić, Karin ; Ćurko, Natka ; Jeromel, Ana ; Radeka, Sanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Proceedings / Majić, Ivana ; Antunović Zvonko - : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022, 559-563

Skup
57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 19.06.2022. - 24.06.2022

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Malvazija istarska ; white wine ; maceration ; mineral composition ; ICP-OES

Sažetak
To investigate the effect of different maceration techniques on the mineral composition of Malvazija istarska wines, five different maceration treatments were carried out. Maceration techniques of two days at 8 °C (CRYO), and seven (M7), 14 (M14), 21 (M21), and 42 days (M42) at 16 °C, were studied and compared to control treatment without maceration (C). Analysis of macro- and microelements was conducted by inductively coupled plasma- optical emission spectrometry (ICP-OES). According to the obtained results, the longest maceration treatments (M21 and M42) resulted with the highest concentration of almost all macroelements. A proportional increase with maceration time was observed in the concentration of all analyzed microelements, with M42 treatment wine resulting in significantly highest concentrations.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
IP-2018-01-5049 - Utjecaj različitih vinifikacijskih tehnologija na kvalitativna svojstva vina od autohtonih hrvatskih sorti: uloga vina u ljudskoj prehrani (VINUM SANUM) (Radeka, Sanja, HRZZ - 2018-01) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč,
Agronomski fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Jeromel, Ana; Radeka, Sanja
Maceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines // Proceedings / Majić, Ivana ; Antunović Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 559-563 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Bestulić, E., Rossi, S., Plavša, T., Kovačević Ganić, K., Ćurko, N., Jeromel, A. & Radeka, S. (2022) Maceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines. U: Majić, I. & Antunović Zvonko (ur.)Proceedings.
@article{article, author = {Bestuli\'{c}, Ena and Rossi, Sara and Plav\v{s}a, Tomislav and Kova\v{c}evi\'{c} Gani\'{c}, Karin and \'{C}urko, Natka and Jeromel, Ana and Radeka, Sanja}, editor = {Maji\'{c}, I. and Antunovi\'{c} Zvonko}, year = {2022}, pages = {559-563}, keywords = {Malvazija istarska, white wine, maceration, mineral composition, ICP-OES}, title = {Maceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines}, keyword = {Malvazija istarska, white wine, maceration, mineral composition, ICP-OES}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bestuli\'{c}, Ena and Rossi, Sara and Plav\v{s}a, Tomislav and Kova\v{c}evi\'{c} Gani\'{c}, Karin and \'{C}urko, Natka and Jeromel, Ana and Radeka, Sanja}, editor = {Maji\'{c}, I. and Antunovi\'{c} Zvonko}, year = {2022}, pages = {559-563}, keywords = {Malvazija istarska, white wine, maceration, mineral composition, ICP-OES}, title = {Maceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines}, keyword = {Malvazija istarska, white wine, maceration, mineral composition, ICP-OES}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font