Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1196171

Principi oblikovanja knjige Kuharskih recepata


Bošnjak, Lucija
Principi oblikovanja knjige Kuharskih recepata, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Grafički fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1196171 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Principi oblikovanja knjige Kuharskih recepata
(Cookbook design principles)

Autori
Bošnjak, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Grafički fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.09

Godina
2021

Stranica
52

Mentor
Dolić, Jurica

Ključne riječi
knjiga kulinarskih recepata, kuhanje, medij, grafički dizajn
(cookbook, cooking, medium, graphic design)

Sažetak
U ovom radu istražuju se zahtjevi za oblikovanje knjige kulinarskih recepata. Svrha dizajna knjiga kulinarstva je približiti vještinu kuhanja potrošačima na jasan, razumljiv i brz način. Zbog današnjeg ubrzanog stila života, dizajn kuharskih recepata trebao bi se temeljiti na jasnoći informacija i podataka. Izgled ovog proizvoda važan je element, ali, također, mora biti učinkovit u komunikaciji i edukaciji krajnjeg korisnika. U teorijskom dijelu rada analiziraju se principi i elementi dizajna te dizajn sličnih oblikovanja. U eksperimentalnom dijelu provedeno je inicijalno istraživanje percepcije postojećeg dizajna knjiga kulinarskih recepata, koje su ispunili ljudi koji vole kuhati i bave kuhanjem profesionalno, ali i oni koji kuhaju u slobodno vrijeme. Na temelju dobivenih rezultata istraživanja i analize podataka, prikupljene su smjernice za oblikovanje strukture i izgleda oblikovanja kulinarskih recepata. U praktičnom dijelu izrađena su tri autorska rješenja jednakog recepta. Rješenja su izrađena različitim pristupom prezentacije informacija. To su tipografsko oblikovanje, kombinacija oblikovanja teksta i piktograma i posljednje je u formi infografike. Naposljetku, provedeno je istraživanje subjektivne percepcije te je na osnovu rezultata određeno najprivlačnije i najfunkcionalnije rješenje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Grafička tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Grafički fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jurica Dolić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bošnjak, Lucija
Principi oblikovanja knjige Kuharskih recepata, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Grafički fakultet, Zagreb
Bošnjak, L. (2021) 'Principi oblikovanja knjige Kuharskih recepata', diplomski rad, preddiplomski, Grafički fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bo\v{s}njak, Lucija}, year = {2021}, pages = {52}, keywords = {knjiga kulinarskih recepata, kuhanje, medij, grafi\v{c}ki dizajn}, title = {Principi oblikovanja knjige Kuharskih recepata}, keyword = {knjiga kulinarskih recepata, kuhanje, medij, grafi\v{c}ki dizajn}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bo\v{s}njak, Lucija}, year = {2021}, pages = {52}, keywords = {cookbook, cooking, medium, graphic design}, title = {Cookbook design principles}, keyword = {cookbook, cooking, medium, graphic design}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font