Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1194095

Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i makro- nutritientima


Vinceković, Marko
Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i makro- nutritientima // Festival Znanosti 2022
Zagreb, Hrvatska, 2022. (radionica, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)


CROSBI ID: 1194095 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i makro- nutritientima
(How microparticles filled with micro and macro- nutrients are formed)

Autori
Vinceković, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Skup
Festival Znanosti 2022

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 06.05.2022

Vrsta sudjelovanja
Radionica

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
inkapsulacija, prihrana, zaštita, funkcionalna hrana
(encapsulation, nutrition, protection, functional food)

Sažetak
Otpad hrane nije smeće, već izvor važnih nutritienata za ishranu i zaštitu biljnih kultura. Jedan od otpada hrane koji se može upotrijebiti kao izvor hraniva je i ljuska jajeta koja je bogata s kalcijevim ionima koji se lako mogu formulirati u mikročestice.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
UIP-2014-09-6462 - Nove biopolimerne mikrokapsule za kontrolirano otpuštanje tvari za zaštitu/ishranu bilja (NewBioCap/NoveBioKap) (Vinceković, Marko, HRZZ - 2014-09) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marko Vinceković (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vinceković, Marko
Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i makro- nutritientima // Festival Znanosti 2022
Zagreb, Hrvatska, 2022. (radionica, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
Vinceković, M. (2022) Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i makro- nutritientima. U: Festival Znanosti 2022.
@article{article, author = {Vincekovi\'{c}, Marko}, year = {2022}, keywords = {inkapsulacija, prihrana, za\v{s}tita, funkcionalna hrana}, title = {Kako nastaju mikro\v{c}estice ispunjene s mikro i makro- nutritientima}, keyword = {inkapsulacija, prihrana, za\v{s}tita, funkcionalna hrana}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vincekovi\'{c}, Marko}, year = {2022}, keywords = {encapsulation, nutrition, protection, functional food}, title = {How microparticles filled with micro and macro- nutrients are formed}, keyword = {encapsulation, nutrition, protection, functional food}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font