Pregled bibliografske jedinice broj: 1194095
Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i makro- nutritientima
Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i makro- nutritientima // Festival Znanosti 2022
Zagreb, Hrvatska, 2022. (radionica, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 1194095 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kako nastaju mikročestice ispunjene s mikro i
makro- nutritientima
(How microparticles filled with micro and macro-
nutrients are formed)
Autori
Vinceković, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Festival Znanosti 2022
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 06.05.2022
Vrsta sudjelovanja
Radionica
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
inkapsulacija, prihrana, zaštita, funkcionalna hrana
(encapsulation, nutrition, protection, functional food)
Sažetak
Otpad hrane nije smeće, već izvor važnih nutritienata za ishranu i zaštitu biljnih kultura. Jedan od otpada hrane koji se može upotrijebiti kao izvor hraniva je i ljuska jajeta koja je bogata s kalcijevim ionima koji se lako mogu formulirati u mikročestice.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
UIP-2014-09-6462 - Nove biopolimerne mikrokapsule za kontrolirano otpuštanje tvari za zaštitu/ishranu bilja (NewBioCap/NoveBioKap) (Vinceković, Marko, HRZZ - 2014-09) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Marko Vinceković
(autor)