Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1190593

Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva


Karolyi, Danijel
Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva // Zbornik predavanja 17. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj / Sokolić, Darja (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, 2022. str. 65-72 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 1190593 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva
(Pork fats - composition and nutritional properties)

Autori
Karolyi, Danijel

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik predavanja 17. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj / Sokolić, Darja - Osijek : Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, 2022, 65-72

Skup
17. savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj

Mjesto i datum
Tuhelj, Hrvatska, 12.04.2022. - 13.04.2022

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
svinjsko meso ; intramuskularna mast ; masne kiseline ; nutritivne preporuke
(pork ; intramuscular fat ; fatty acids ; nutritional recommendations)

Sažetak
U radu je dan pregled vrsta i sastava masti koje se nalaze u trupu svinja te najvažnijih nutritivnih svojstava masti u mesu svinja s obzirom na aktualne zdravstvene preporuke.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Danijel Karolyi (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karolyi, Danijel
Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva // Zbornik predavanja 17. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj / Sokolić, Darja (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, 2022. str. 65-72 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Karolyi, D. (2022) Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva. U: Sokolić, D. (ur.)Zbornik predavanja 17. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj.
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, editor = {Sokoli\'{c}, D.}, year = {2022}, pages = {65-72}, keywords = {svinjsko meso, intramuskularna mast, masne kiseline, nutritivne preporuke}, title = {Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva}, keyword = {svinjsko meso, intramuskularna mast, masne kiseline, nutritivne preporuke}, publisher = {Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu}, publisherplace = {Tuhelj, Hrvatska} }
@article{article, author = {Karolyi, Danijel}, editor = {Sokoli\'{c}, D.}, year = {2022}, pages = {65-72}, keywords = {pork, intramuscular fat, fatty acids, nutritional recommendations}, title = {Pork fats - composition and nutritional properties}, keyword = {pork, intramuscular fat, fatty acids, nutritional recommendations}, publisher = {Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu}, publisherplace = {Tuhelj, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font