Pregled bibliografske jedinice broj: 1190593
Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva
Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva // Zbornik predavanja 17. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj / Sokolić, Darja (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, 2022. str. 65-72 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 1190593 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Masti u mesu svinja - sastav i nutritivna svojstva
(Pork fats - composition and nutritional properties)
Autori
Karolyi, Danijel
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik predavanja 17. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj
/ Sokolić, Darja - Osijek : Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, 2022, 65-72
Skup
17. savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj
Mjesto i datum
Tuhelj, Hrvatska, 12.04.2022. - 13.04.2022
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
svinjsko meso ; intramuskularna mast ; masne kiseline ; nutritivne preporuke
(pork ; intramuscular fat ; fatty acids ; nutritional recommendations)
Sažetak
U radu je dan pregled vrsta i sastava masti koje se nalaze u trupu svinja te najvažnijih nutritivnih svojstava masti u mesu svinja s obzirom na aktualne zdravstvene preporuke.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)