Pregled bibliografske jedinice broj: 1183551
Priče iz konzerve: povijest prerade i konzerviranja riba na sjeveroistočnom Jadranu, ur. Iva Kosmos, Tanja Petrović, Martin Pogačar, Srednja Europa, Zagreb 2020, 301 str.
Priče iz konzerve: povijest prerade i konzerviranja riba na sjeveroistočnom Jadranu, ur. Iva Kosmos, Tanja Petrović, Martin Pogačar, Srednja Europa, Zagreb 2020, 301 str. // Historijski zbornik, 74 (2021), 2; 454-456 (nije recenziran, prikaz, ostalo)
CROSBI ID: 1183551 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priče iz konzerve: povijest prerade i konzerviranja riba na sjeveroistočnom Jadranu, ur. Iva Kosmos, Tanja
Petrović, Martin Pogačar, Srednja Europa, Zagreb 2020, 301 str.
(Stories From the Can: the History of Fish Processing and Canning in the Northeastern Adriatic, edited by Iva
Kosmos, Tanja Petrović, Martin Pogačar, Central Europe, Zagreb 2020, 301 p.)
Autori
Kolić, Marko
Izvornik
Historijski zbornik (0351-2193) 74
(2021), 2;
454-456
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, ostalo
Ključne riječi
Srednja Europa, ribarstvo, Jadransko more
(Srednja Europa, fishing, Adriatic Sea)
Sažetak
U izdanju Srednje Europe 2020. izišla je knjiga pod nazivom Priče iz konzerve: povijest prerade i konzerviranja riba na sjeveroistočnom Jadranu. Središnja tema ove knjige je riblja konzerva u najširem smislu i različiti aspekti koji se oko toga mogu analizirati. Tekst knjige podijeljen je u tri osnovna poglavlja: „O čemu pričaju konzerve“, „Lokalni svjetovi, globalni putovi“ i „Od rada ka povijesti rada“.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Povijest