Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1176208

TRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE


Ivček, Barbara
TRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb


CROSBI ID: 1176208 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
TRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE
(CROATIAN TRADITIONAL CHEESES- CHARACTERISTICS AND PRODUCTION TECHNOLOGY)

Autori
Ivček, Barbara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Mjesto
Zagreb

Datum
08.07

Godina
2021

Stranica
25

Mentor
Barukčić, Irena

Ključne riječi
karakteristike, kemijski sastav, proizvodnja, tradicionalni hrvatski sirevi
(characteristics, chemical composition, Croatian traditional cheeses, production)

Sažetak
Sir je nutritivno vrlo vrijedan proizvod te je stoga vrlo cijenjen u mnogim zemljama svijeta. Danas u svijetu postoji mnogo poznatih i priznatih vrsta sireva. Posebna pažnja pridaje se tradicionalnim sirevima, koji osim svoje bogate nutritivne vrijednosti, nose u sebi i kulturu te obilježja neke zemlje ili zemljopisnog područja. Takve vrste sireva sve više prepoznaju potrošači koji, u novije vrijeme, više brinu o podrijetlu, autentičnosti i vrijednosti proizvoda koje kupuju. Republika Hrvatska bogata je reljefnom te klimatsko- vegetacijskom različitošću, što za posljedicu ima proizvodnju različitih tradicionalnih vrsta sireva u pojedinim regijama što kontinentalne, što primorske Hrvatske. U ovom radu opisane su karakteristike najvažnijih hrvatskih tradicionalnih sireva, kao i tehnologija njihove proizvodnje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Irena Barukčić Jurina (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ivček, Barbara
TRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
Ivček, B. (2021) 'TRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE', diplomski rad, preddiplomski, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Iv\v{c}ek, Barbara}, year = {2021}, pages = {25}, keywords = {karakteristike, kemijski sastav, proizvodnja, tradicionalni hrvatski sirevi}, title = {TRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE}, keyword = {karakteristike, kemijski sastav, proizvodnja, tradicionalni hrvatski sirevi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Iv\v{c}ek, Barbara}, year = {2021}, pages = {25}, keywords = {characteristics, chemical composition, Croatian traditional cheeses, production}, title = {CROATIAN TRADITIONAL CHEESES- CHARACTERISTICS AND PRODUCTION TECHNOLOGY}, keyword = {characteristics, chemical composition, Croatian traditional cheeses, production}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font