Pregled bibliografske jedinice broj: 1172599
Organizacijska struktura odjela hrane i pića u hotelu
Organizacijska struktura odjela hrane i pića u hotelu, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Dubrovnik
CROSBI ID: 1172599 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Organizacijska struktura odjela hrane i pića u
hotelu
(Organisational structure of food and beverage
department at the hotel)
Autori
Violić, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju
Mjesto
Dubrovnik
Datum
16.03
Godina
2020
Stranica
34
Mentor
Krželj-Čolović, Zorica
Ključne riječi
organizacijska struktura, hotel, restoranske usluge, odjel hrane i pića
(organizational structure, hotel, restaurant services, food and beverage department)
Sažetak
Tema završnog rada je Organizacijska struktura odjela hrane i pića u hotelu. Organizacijska struktura je neizostavan dio rada svakog hotela. Ukoliko nema hijerarhije teško je slijediti pravila i postići visoke stope profitabilnosti, a prije svega zadovoljstvo gosta. Rad se sastoji od četiri poglavlja. U uvodnom dijelu rada objašnjava se predmet istraživanja, analize i ciljevi koji se žele postići te metode korištene u tu svrhu. U drugom dijelu detaljnije se obrađuje pojam organizacijske strukture. U trećem dijelu opisuje se organizacija rada odjela hrane i pića i organizacija poslovnih funkcija. U zadnjem ujedno i završnom dijelu rada opisat će se organizacijska struktura odjela hrane i pića na primjeru hotela Kompas.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija