Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1166927

Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe


Gabrić, Domagoj; Kurek, Mia; Ščetar, Mario; Galić, Kata
Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3 (2021), 23; 225-233 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)


CROSBI ID: 1166927 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe
(Application of moisture absorbers for meat and fish packaging)

Autori
Gabrić, Domagoj ; Kurek, Mia ; Ščetar, Mario ; Galić, Kata

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 3 (2021), 23; 225-233

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni

Ključne riječi
apsorberi vlage, pakiranje, meso, riba
(moisture absorbers, packaging, meat, fish)

Sažetak
Svježe meso i riba prirodno sadrže veliku količinu vode koja se, zbog oksidacijskih procesa i oštećenja stanične membrane nakon rezanja, otpušta u obliku mesnog soka u upakirani proizvod. Prisutni mesni sok potrošač doživljava kao nepoželjnu karakteristiku, te stoga slijedi i njegovo odbijanje kupnje takvog proizvoda. Isto tako, višak vode potiče mikrobiološki rast, smanjujući stabilnost i trajnost upakiranog mesa. Kako bi se izbjegao taj problem, i postigao privlačan izgled proizvoda, kod pakiranja mesa i ribe koriste se podlošci za apsorpciju mesnog soka. Uporaba apsorbera vlage zajedno sa spojevima sa antimikrobnim djelo

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mia Kurek (autor)

Avatar Url Kata Galić (autor)

Avatar Url Domagoj Gabrić (autor)

Avatar Url Mario Ščetar (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Gabrić, Domagoj; Kurek, Mia; Ščetar, Mario; Galić, Kata
Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3 (2021), 23; 225-233 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
Gabrić, D., Kurek, M., Ščetar, M. & Galić, K. (2021) Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3 (23), 225-233.
@article{article, author = {Gabri\'{c}, Domagoj and Kurek, Mia and \v{S}\v{c}etar, Mario and Gali\'{c}, Kata}, year = {2021}, pages = {225-233}, keywords = {apsorberi vlage, pakiranje, meso, riba}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {3}, number = {23}, issn = {1332-0025}, title = {Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe}, keyword = {apsorberi vlage, pakiranje, meso, riba} }
@article{article, author = {Gabri\'{c}, Domagoj and Kurek, Mia and \v{S}\v{c}etar, Mario and Gali\'{c}, Kata}, year = {2021}, pages = {225-233}, keywords = {moisture absorbers, packaging, meat, fish}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {3}, number = {23}, issn = {1332-0025}, title = {Application of moisture absorbers for meat and fish packaging}, keyword = {moisture absorbers, packaging, meat, fish} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Central and East European Online Library - CEEOL
  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts
  • Zoological Record





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font